DE KETTING VAN DE KRAK (19): Carlos Ameye verwacht dat Sellewie blijft groeien

We herkennen Carlos Ameye in het bijzijn van schoondochter Selina Bracke, zoon Yme ameye, schepen van Deerlijk Ann Accou en burgemeester Claude Croes. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

In 2014 kozen jullie massaal de Krak van je gemeente. Op kw.be laten we in een nieuwe rubriek deze lokale helden vragen stellen aan elkaar. En zo vormen we de Ketting van de Krak. Carlos Ameye antwoordt deze week op de vraag van Wim Vannobel.

Carlos Ameye, Krak van Deerlijk, is deze week de schakel van de ketting.

Wim Vannobel, Krak van Vleteren, stelt de vraag: Waarom voel je je een echte Sint-Lodewijkenaar? Je zet je in voor heel wat verenigingen, heb je tijd genoeg voor familie? Van waar komt de drang om je voor zoveel verenigingen in te zetten? Hoe heb je Sellewie in al die jaren zien evolueren?

Carlos hoeft niet lang na te denken waarom hij zich een echte Sint-Lodewijkenaar voelt. “Ook al ben ik geboren in Zwevegem, ik heb altijd in Sint-Lodewijk geleefd. Bovendien amuseer ik me er enorm. Ik beleef veel plezier aan het verenigingsleven.” En dat verenigingsleven slorpt veel van zijn tijd op, want hij zet zich in voor heel wat organisaties. “Soms heb ik wel eens handen en tijd te kort. Zo geraak ik wel eens in de problemen. Maar uiteindelijk komt alles op zijn pootjes terecht.”

Sellewie

De Sint-Lodewijkenaar heeft een duidelijke uitleg waarom hij zich voor zo veel verschillende verenigingen inzet. “Je helpt een handje bij een vereniging, maar dan gaan ze ook je hulp vragen bij een andere vereniging, waarop nog een andere aan je deur komt kloppen. Zo ben je plots voor heel wat verenigingen in de weer.” Voor Sellewie ziet hij een mooie toekomst weggelegd. “Het is fantastisch wat we realiseren in zo’n kleine gemeente. In al die jaren zijn we alleen maar gegroeid en ik verwacht dat we dat ook in de toekomst zullen doen. Dat we in onze kleine gemeente niet zo veel concurrentie hebben, speelt natuurlijk een rol.”

Curieuzeneuzen als we zijn bij KW, hebben wij ook nog enkele vragen voor de Kraks.

Welke slechte gewoonte heb je? “Ik kan niet meteen een slechte gewoonte verzinnen.”

Waarvoor mogen we je altijd wakker bellen? “Je mag me altijd wakker bellen om mensen te helpen.”

Met welke bekende mens zou je wel eens aan de toog willen hangen? “Met niemand eigenlijk. Ik kijk niet op naar bekende mensen.”

Als je nog een jaar te leven had, wat zou je dan zeker nog willen doen? “Nog zo veel mogelijk realiseren voor het verenigingsleven.”

Op wie ben je gezond jaloers en waarom? “Ik ben op niemand jaloers en ben tevreden met wat ik heb.”

Wat is je grootste angst? “Een dierbare verliezen.”

(DS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.