DE KETTING VAN DE KRAK (15): Aaron Verwilst koerst het liefst in het buitenland

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

In 2014 kozen jullie massaal de Krak van je gemeente. Op kw.be laten we in een nieuwe rubriek deze lokale helden vragen stellen aan elkaar. En zo vormen we de Ketting van de Krak. Aaron Verwilst antwoordt deze week op de vraag van Valerie Debruyne.

Aaron Verwilst, Krak van Ruiselede, is deze week de schakel van de ketting.

Valerie Debruyne, Krak van Dentergem, stelt de vraag:Van waar kwam de beslissing om van voetbal over te schakelen op wielrennen? Neem je het liefst deel aan de rennen hier in België of verkies je toch liever de rennen in het buitenland? Welke ritten doe je het liefst? Stel dat je de kans krijgt om je bij een grotere club aan te sluiten zou je dit dan overwegen? Wat doe jij zoal om aan je conditie te sleutelen? Volg je ook een bepaald dieet om in topvorm te blijven?

Voor Aaron was de keuze tussen wielrennen en voetbal vrij evident. “In eerste instantie combineerde ik beide, maar al snel merkte ik dat het moeilijk was om beide sporten te beoefenen. Omdat wielrennen mij toch net iets meer interesseerde, liet ik voetbal voor wat het was. Achteraf bleek het de juiste keuze.”

Aaron heeft niet echt een voorkeur voor een bepaald soort ritten. “Maar als ik dan toch moet kiezen, gaat mijn voorkeur naar klimmen en tijdritten. Het liefst koers ik in het buitenland omdat het niveau daar toch wel hoger ligt dan hier.”

Diploma halen

Mocht de kans zich voordoen naar een groot team te verhuizen, zou Aaron niet twijfelen. “Ik zou die kans met beide handen willen grijpen, wat niet wil zeggen dat ik mijn school zomaar zou verwaarlozen. Een diploma behalen blijft voor mij een prioriteit.” Om zo’n kans te krijgen moet uiteraard veel getraind worden. “De sport wielrennen vraagt veel trainingsarbeid en je moet er dan ook veel voor laten. Ik zit toch zeker 5 van de 7 dagen op de fiets. Een dieet volg ik niet.”

Curieuzeneuzen als we zijn bij KW, hebben wij ook nog enkele vragen voor de Kraks.

Welke slechte gewoonte heb je? “Mijn schoolwerk verwaarlozen in functie van mijn sport.”

Waarvoor mogen we je altijd wakker bellen? “Om me te zeggen dat ik geselecteerd ben voor een grote wedstrijd.”

Met welke bekende mens zou je wel eens aan de toog willen hangen? “Fabian Cancellara. Het lijkt me een sympathieke mens van wie je veel kan leren.”

Als je nog een jaar te leven had, wat zou je dan zeker nog willen doen? “Meevliegen bij een F16 in het leger.”

Op wie ben je gezond jaloers en waarom? “Op alle topwielrenners. Omdat ze veel bereikt hebben in de sport die ze doen.”

Wat is je grootste angst? “Vallen met de fiets tegen hoge snelheden in afdalingen.”

(DS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.