DE KETTING VAN DE KRAK (11): Rudy Willaert gelooft in de toekomst van de Lange Max

Redactie KW

In 2014 kozen jullie massaal de Krak van je gemeente. Op kw.be laten we in een nieuwe rubriek deze lokale helden vragen stellen aan elkaar. En zo vormen we de Ketting van de Krak. Rudy Willaert antwoordt deze week op de vraag van Christoph Fieuw.

Rudy Willaert, Krak van Koekelare, is deze week de schakel van de ketting.

Christoph Fieuw, Krak van Langemark-Poelkapelle, stelt de vraag: Hebben jullie al veel bezoekers? Werken jullie samen met andere musea? Hoe komen jullie aan je informatie en oorlogstuig? Wat doen jullie om het museum meer naambekendheid te geven? Hoe houden jullie het museum financieel draaiende?

Volgens Rudy, lid van het bestuur van museum Lange Max in Koekelare, gaan de bezoekersaantallen in stijgende lijn. “Tijdens de wintermaanden was het kalm. Dat is overal zo. Maar we merken dat onze bezoekersaantallen omhoog gaan sinds de lente in het land is. We zijn dan ook positief gestemd voor de komende maanden.” Om die stijgende bezoekersaantallen te blijven realiseren, maken ze bij Lange Max ook werk van hun naambekendheid. “Wij kunnen het ons niet veroorloven veel geld te betalen voor reclame, maar via alle gratis media, zoals Facebook, doen wij toch ons best om het museum in de kijker te zetten.”

Vrijwilligers

Ook samenwerking met andere musea moet Lange Max vooruit helpen. “We werken sinds kort nauw samen met andere musea in de buurt waaronder het WO I-museum in Veurne en de Dodengang uit Diksmuide. Zo brengen we allen samen binnenkort een folder uit.” Aan de oprichting van Lange Max ging serieus wat onderzoek vooraf. “We hebben drie jaar lang onze informatie gezocht. Daarvoor zijn we zelfs in archieven gedoken in Duitsland”, vertelt Rudy. Vrijwilligers vormen de basis van het museum. “Iedereen die hier werkt, doet dat vrijwillig. Zo komen wij ook financieel rond. Met de inkomsten kunnen we zeker onze kosten dekken.”

Curieuzeneuzen als we zijn bij KW, hebben wij ook nog enkele vragen voor de Kraks.

Welke slechte gewoonte heb je? “Te veel om op te noemen.”

Waarvoor mogen we je altijd wakker bellen? “Ik ben een slechte slaper dus je mag me gerust altijd wakker bellen als het nodig is.”

Met welke bekende mens zou je wel eens aan de toog willen hangen? “Ik zou wel eens willen praten met iemand van het koninklijk huis.”

Als je nog een jaar te leven had, wat zou je dan zeker nog willen doen? “Ik denk niet dat ik veel aan mijn manier van leven zou veranderen.”

Op wie ben je gezond jaloers en waarom? “Op niemand.”

Wat is je grootste angst? “Overreden worden als ik straks de straat oversteek.”

(DS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.