DE KETTING VAN DE KRAK (10): Christoph Fieuw is een tikkeltje jaloers op Sven Nys

Redactie KW

In 2014 kozen jullie massaal de Krak van je gemeente. Op kw.be laten we in een nieuwe rubriek deze lokale helden vragen stellen aan elkaar. En zo vormen we de Ketting van de Krak. Christoph Fieuw antwoordt deze week op de vraag van Flore Stappers.

Christoph Fieuw, Krak van Langemark-Poelkappelle, is deze week de schakel van de ketting.

Flore Stappers, Krak van Oostkamp, stelt de vraag:Welk gevoel ging er door je heen toen je voor het eerst een marathon uitliep? Welke gevoelens ervaar je tijdens een marathon? Waarom ben je pas op zo’n late leeftijd begonnen met sporten? Hoeveel trainingen vereist een marathon?

Christoph was enorm trots toen hij zijn eerste marathon uitliep. “Ik denk dat ik me even goed voelde als de overwinnaar die dag. Een gevoel van fierheid overheerste, en dit werd nog versterkt door de lovende woorden van supporters en vrienden. Fysiek was het andere koek… ik had het enorm koud (het was de avondmarathon in Torhout), de benen waren kapot. Eens thuis kon een heet bad me niet verwarmen en slapen lukte al helemaal niet. Je blijft die marathon maar opnieuw lopen in je hoofd… De adrenaline bleef nog een tijdje door me stromen.”

Focus niet verliezen

Welke gevoelens je ervaart tijdens een marathon, varieert volgens Christoph naargelang het soort wedstrijd. “Een stadsmarathon zoals in Rotterdam geeft een supergevoel bij het startschot. Ik herinner me nog dat ik ginder de eerste paar kilometer met de glimlach op het gezicht liep… 42 km lang rijen dik met volk! Maar dan heb je lokale klassiekers zoals Nieuwpoort-Ieper, op enkele kilometers van mijn deur passerend. Heel wat minder volk natuurlijk, maar je kent bijna iedereen die aan de kant staat. Er is toch meestal meer prestige op zo’n marathon, en dit maakt het dan wel veel lastiger. 100% genieten lukt echter nooit. Je moet altijd wat gefocust blijven in verband met snelheid, eten en drinken…”

Dat Christoph begon te lopen, was eerder toevallig. “Een collega op het werk zocht enkele ‘meelopers’. De bal ging zo aan het rollen en al snel was ik echt verslaafd aan lopen.” Dat Christoph pas zo laat begon met sporten, heeft volgens hem een verklaarbare reden. “Vroeger was het niet zo evident om je aan te sluiten bij een sportclub en toen ik ouder werd, hadden schooltaken voorrang. Ik denk wel dat ik sport altijd gemist heb in mijn leven. Daarom dat ik mijn zoontje motiveer om te sporten. Hij is lid van een zwemclub.”

Curieuzeneuzen als we zijn bij KW, hebben wij ook nog enkele vragen voor de Kraks.

Welke slechte gewoonte heb je? “Ik let helemaal niet op mijn voeding, en wil daar toch eens werk van maken.”

Waarvoor mogen we je altijd wakker bellen? “Je mag me sowieso altijd wakker bellen.”

Met welke bekende mens zou je wel eens aan de toog willen hangen? “Luc van Lierde.”

Als je nog een jaar te leven had, wat zou je dan zeker nog willen doen? “Zo veel mogelijk quality time met de familie!”

Op wie ben je gezond jaloers en waarom? “Op Sven Nys, veldrijden met zo veel supporters langs de kant moet kicken zijn!”

Wat is je grootste angst? “Iemand verliezen die ik heel graag zie.”

(DS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.