De Ketting van de Krak (1): Martial Feys zoekt mannen om wensen van zieke kinderen waar te maken

© JD
Redactie KW

In 2014 kozen jullie massaal de Krak van je Gemeente. Op kw.be laten we in een nieuwe rubriek deze lokale helden vragen stellen aan elkaar. En zo vormen we de Ketting van de Krak. Martial Feys, Krak van Hooglede, mag de spits afbijten.

We beginnen met Martial Feys, Krak van Hooglede en o.a. vrijwilliger bij Make A Wish.

Hans Jacques -Krak van Ledegem- stelt de vraag: Hoe zit de organisatie van Make A Wish eigenlijk in elkaar? Hoe realiseer je zo’n wens van een ziek kind?

“Make A Wish is er voor mensen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte”, zegt Martial. “Iedereen kan een wensvoorstel voor een zieke kennis indienen. Dat kan eenvoudig door het wenskind aan te melden op de website van Make A Wish. De voorwaarde is wel dat de ouders van de zieke op de hoogte zijn van het voorstel. In eerste instantie nemen we dan ook contact op met hen.

De Ketting van de Krak (1): Martial Feys zoekt mannen om wensen van zieke kinderen waar te maken


Daarna bekijkt onze medisch adviseur met de behandelende geneesheer of het kind inderdaad een wenskind is. Het is namelijk zo dat niet alle ziektes in aanmerking komen, het moet om een levensbedreigende ziekte gaan. Dan pas gaan we effectief rond de wens werken: we polsen bij de persoon om te luisteren wat zijn of haar wens is. Daarna is er een team van drie personen -op dit moment twee omdat het zeer druk is- dat alles probeert te regelen.

Contacten

De werking van Make A Wish teert volledig op sponsoring en de goodwill van zelfstandigen en bedrijven. “Daarbij zijn contacten en relaties uiteraard enorm belangrijk,” licht de Krak van Hooglede toe. “Er was eens een kind dat een Vespa wenste. We hebben die kunnen kopen aan de aankoopprijs. Voor zelfstandigen is het natuurlijk een mooie publiciteit want wij werken nauw samen met de media. Sommige wensen dreigen heel kostelijk uit te vallen, maar dan blijkt al eens dat we helemaal niets moeten betalen, dankzij sponsors en meehelpende bedrijven”.

Een andere belangrijke pijler bij Make-A-Wish zijn de vrijwilligers. “Wij zijn trouwens nog op zoek naar extra medewerkers, en vooral mannelijke dan. Die zijn heel zeldzaam aan het worden. Wie geïnteresseerd is, kan contact opnemen via de website http://www.makeawish.be,” besluit Martial, inderdaad een Krak van een man.

Volgende week geeft Lowie Beirnaert, Krak van Izegem, antwoord op de vraag van Martial.

(DS)

Ben jij ook een krak? Mail dan je vraag aan een andere Krak naar nieuws@kw.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.