De Kassei Klievers uit Sint-Joris tonen hun goede hart en doneren voor goede doel De Vlinder

Simon Swimberghe nam de cheque van 400 euro in ontvangst. (foto Regi)
Simon Swimberghe nam de cheque van 400 euro in ontvangst. (foto Regi)
Redactie KW

Wat startte als een burengroepje, groeide in amper een maand tijd uit tot een officiële fietsvereniging. Kevin Vandemaele, Mieke Lambrecht en Matthias Croene waren de organisatoren en stichtten een fietsclub met een familiaal karakter.

“Als we samen vertrekken, komen we ook samen thuis”, aldus Mieke Lambrecht. “We laten niemand achter, de groepssfeer is het belangrijkste. Ondertussen tellen we al zo’n zestig leden. Oorspronkelijk hadden we ons gelimiteerd op vijftig leden, maar de één bracht de ander mee en zo groeiden we verder”.

Voor de naam Kassei Klievers hoeft men niet ver te zoeken. “In Vlaanderen zijn er nog veel wegen met kasseien. Sint-Joris is vooral bekend geraakt door het klieven van latten. Vandaar dat we op een logische naamgeving uitkwamen”, voegt Kevin Vandemaele eraan toe.

Gouden hart

Dat de leden van de Kassei Klievers over een gouden hart beschikken, bewijst het feit dat er aan de leden een kleine bijdrage werd gevraagd voor een goed doel. “We hebben De Vlinder gekozen, want de schoonbroer van ons lid Simon Swimberghe, heeft voor zijn overlijden daar een tijdje doorgebracht”, aldus Mieke Lambrecht. “Vermits hij daar op een schitterende manier werd ontvangen en behandeld, leek het ons opportuun dat we onze bijdrage overmaakten aan De Vlinder. Onze leden spaarden 400 euro bijeen en dat willen we toch even benadrukken”, vindt Mieke Lambrecht.

(Regi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.