De jeugdbewegingen in Menen bouwen, sommigen toch

© SLW
Stefaan Lernout

Begin vorig jaar kwam een grote groep jongeren nog actie voeren voorafgaand aan de gemeenteraad, vragend naar meer steun voor de bouw van hun lokalen. Het gemeentebestuur gaf daar een positief gevolg aan, er werd 700.000 euro vrijgemaakt. In 2018 200.000 euro, de daaropvolgende twee jaar telkens 250.000 euro.

Hoog tijd om een balans op te maken, vindt gemeenteraadslid Ruben Soens (CD&V). “Hoe ver staat het met de bouwplannen van de Jeugdbewegingen?”, vraagt hij zich af. “Is er ondertussen nog overleg gepleegd tussen het stadsbestuur en de bouwgroep omtrent verdere initiatieven? “We zien dat Scouts Menen en Chiro Oskaarke Lauwe al goed gevorderd zijn in de werken, hoeveel geld kregen zij al en hoeveel middelen zit er nu nog in de pot?

Scouts en Oskaarke

Burgemeester Eddy Lust (Open VLD) antwoordt dat Chiro Oskaarke recht had op 195.000 euro en reeds 152.000 euro heeft ontvangen. “Zij hopen in het voorjaar van 2020 de lokalen te kunnen gebruiken. De Scouts Menen hadden recht op 212.000 euro en hebben er al 126.000 van gespendeerd. Zij hopen te openen in september 2019. De andere leden van de bouwgroep hebben nog geen concrete plannen ingediend.”

Binnenkort plant de jeugddienst een bijeenkomst van de bouwgroep zodat de leden hun ervaringen kunnen uitwisselen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier