De Izegemse Basscats steunen Samugam en De Stamper

Op de foto zien we Marnix Duhamel met Vic, Orphée, Mila, Stan en Renée bij de overhandiging van het geld vorig jaar in Kortrijk.© foto MV
Op de foto zien we Marnix Duhamel met Vic, Orphée, Mila, Stan en Renée bij de overhandiging van het geld vorig jaar in Kortrijk.© foto MV
Redactie KW

Marnix Duhamel probeert met zijn groep Basscats jaarlijks geld op te halen voor het goede doel. Dit jaar ziet de Warmste Week van Stubru er een beetje anders uit en heb je ook nog dat coronavirus, maar toch bleef de Izegemnaar niet bij de pakken zitten. Met Izegemse Warmte wil hij mensen warm maken om een duit in het zakje te doen voor zijn goede doelen.

Vorig jaar zette Marnix Duhamel zijn groots project ‘Basscats 10.000 for Life’ op poten ten voordele van de Warmste Week. Hij trok uiteindelijk met een bedrag van 17.111 euro naar het Nelson Mandelaplein in Kortrijk om er StuBru blij mee te maken. “Dit jaar was ik eigenlijk niet van plan om heel veel op poten te zetten, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan”, lacht Marnix.

“Het concept van de Warmste Week is een beetje veranderd dit jaar en het gaat nu veel meer om vrijwilligerswerk en minder om geld ophalen. Toch vond ik het belangrijk dat we goede doelen blijven steunen, ook financieel. Ik besliste dan ook snel om alsnog geld op te halen voor het goede doel. Verenigingen hebben het niet gemakkelijk gehad en een extra cent is overal welkom.”

Wijnverkoop

Marnix koos twee goede doelen uit. “We geven een deel van het geld aan Samugam, de mooie organisatie die verschillende projecten in India vormgeeft en ondersteunt. Daarnaast kiezen we dit jaar ook voor De Stamper in Izegem. Zij proberen gezinnen in armoede zoveel mogelijk te helpen. Ze doen dat met voedsel, maar ook speelgoed, pampers en kleding komen bij hen goed terecht. Ze zijn een enorme hulp voor mensen die het niet breed hebben, dus kunnen zij zeker financiële middelen gebruiken.”

Corona zorgt er voor dat niet alles mogelijk is dit jaar. “Ik had opnieuw een volledig weekend met tal van activiteiten in gedachten, maar ik heb die plannen toch een beetje moeten bijsturen. Onze spaghetti-avond kon niet plaatsvinden en ook de plannen voor een wandeltocht moesten we helaas laten varen.”

“Corona zorgt ervoor dat niet alles mogelijk is dit jaar

“We focussen momenteel vooral op onze wijnverkoop die nog loopt tot 12 december. We werken hiervoor samen met Gerni Wijnen uit Emelgem. We hebben een heel lekker en divers assortiment wijnen dat we tegen mooie prijzen aanbieden”, legt Marnix uit. “Wie graag nog wat wijn bestelt, kan dat zeker nog doen. Info is te vinden via onze Facebookpagina Izegemse Warmte for Life. Het zou heel mooi zijn mochten we opnieuw een groot bedrag aan onze goede doelen kunnen geven.”

Naast de wijnverkoop kan Marnix ook rekenen op tal van sponsors. “Het is hartverwarmend om te zien hoeveel trouwe sponsors ons jaar na jaar willen steunen. Van zodra ik die mensen opbel, krijg ik meteen te horen dat ze graag mee sponsoren. Heel leuk om te horen natuurlijk. Ik ben hen dan ook erg dankbaar. Mede dankzij die mensen zullen we deze actie met een mooi bedrag kunnen afsluiten en daar doen we het toch voor!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.