De Haan opent eerste hondenloopweide in Vosseslag

© (Foto WK)
Redactie KW

Aan het Kennedyplein in de wijk Vosseslag heeft gemeente De Haan vandaag zijn eerste hondenloopweide in gebruik genomen.

Het grasveld naast het parkeerterrein was aanvankelijk bestemd was voor een nieuw politiecommissariaat, maar die plannen gingen niet door. “En dus hebben we de groenzone omgetoverd tot een mooie loopweide waar honden zich vrij kunnen bewegen. Aangezien ze op de meeste plaatsen – ook in het bos – altijd aangelijnd moeten blijven, was daar enorm veel vraag naar”, zegt schepen voor Dierenwelzijn Mathieu Delbarge. De loopweide heeft een oppervlakte van 1.100m² en werd aangelegd door de dienst Werken in Eigen Beheer. Ze is afgesloten met een omheining uit kastanjehout, een sluis met een klaphekken moet vermijden dat de honden uit de weide ontsnappen. Voor de baasjes zijn er ook enkele zitbankjes voorzien.

“Zo wordt het een gezellige ontmoetingsplaats. Ondertussen bekijken we verdere locaties voor een hondenloopweide in De Haan en in Wenduine”, aldus nog de schepen. Marie-José Anthonis is met haar maltezer Tibo een van de eerste bezoekers in het parkje vandaag. “Dit is fantastisch, veel mensen uit de buurt zaten hierop te wachten. Wijzelf wonen op een appartement en het strand is nogal ver stappen”, aldus Marie-José.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten