De Haan belt bejaarde inwoners op

Burgemeester Wilfried Vandaele. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

De gemeente De Haan contacteerde de voorbije twee weken 934 kwetsbare ouderen, waaronder alle inwoners boven de 80 jaar.

“Van de 833 80-plussers werden er 493 telefonisch bereikt en kregen er 340 een brief in de bus. Een hele klus die geklaard werd door de mensen van onze sociale dienst”, zegt burgemeester Wilfried Vandaele.

Oudere inwoners zijn volgens de burgemeester niet alleen moeilijk te bereiken. “Bij sommigen dringt de ernst van de zaak blijkbaar ook maar moeizaam door. Daarom besloten we mensen op te bellen en brieven te schrijven. Het opzoeken van de telefoonnummers was een heel werk, de goeie ouwe telefoonboeken zijn er immers niet meer.”

Daarnaast contacteerde de gemeente ook de 71 gebruikers van de poetsdienst van het vroegere OCMW en de 30 bewoners van de gemeentelijke assistentiewoningen. “De reacties van de bejaarden en hun familie waren heel positief. De meeste bejaarden hebben mensen in de buurt en de familie die zorg voor hen dragen. Slechts in een paar gevallen moest onze sociale dienst meteen hulp verlenen. Een aantal mensen gaan we ook nauwer opvolgen”, klinkt het.

Eerder communiceerde de gemeente ook doelgericht naar de – vaak niet-Nederlandstalige – huurders van sociale woningen, naar de campings en vakantieparken, de hotels, de landbouwers die deelnemen aan de ‘korte keten’, de restaurants die afhaalmaaltijden bereiden en de ondernemers in De Haan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier