De Groene Verte krijgt vanaf morgen hulp van Defensie

Woonzorgcentrum De Groene Verte in Merkem wordt geteisterd door de Britse variant van het coronavirus.©BELGA BELGA
Woonzorgcentrum De Groene Verte in Merkem wordt geteisterd door de Britse variant van het coronavirus.©BELGA BELGA
Redactie KW

Vanaf morgen kan het zwaar getroffen woonzorgcentrum De Groene Verte in Merkem rekenen op hulp van Defensie. Woensdag worden alle bewoners en personeelsleden opnieuw getest.

Ondertussen telt het Merkemse woonzorgcentrum 110 besmettingen met de Britse variant van het coronavirus. “62 bewoners hebben positief getest, van wie er zes in het ziekenhuis liggen”, vertelt directeur Jurgen Duyck. “Twee van hen zijn er ernstig aan toe. Ook in onze assistentiewoningen hebben er negen bewoners positief getest, van wie er twee in het ziekenhuis liggen. Daarnaast hebben ook nog eens 39 medewerkers positief getest. Gelukkig krijgen we vanaf morgen (dinsdag) hulp van Defensie. Vijf mensen zullen ons helpen tijdens de dagdienst en ook ‘s nachts krijgen we hulp van een extra kracht.” Woensdag worden alle bewoners en personeelsleden die eerder negatief testten, nog eens aan een test onderworpen. “Donderdagmorgen zullen we dan een echt nieuwe stand van zaken hebben.”

De Houthulstse burgemeester Joris Hindryckx roept ondertussen nog eens op om de maatregelen goed op te volgen. “Het is belangrijk dat iedereen zich daaraan houdt, zodat we zo vlug mogelijk van het virus af zijn.”

(KPL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.