De Groene Kans vzw, Aan de IJzer en stad Diksmuide gaan samenwerken

De Groene Kans is een atelier waar de voeding gemaakt wordt. © ACK
Redactie KW

Stad Diksmuide sluit een samenwerkingsovereenkomst met vzw De Groene Kans en Aan de IJzer met de bedoeling elkaar en dus ook Diksmuide mooier en sterker te maken.

Sociale onderneming de Groene Kans werkt vanuit provinciedomein De IJzerboomgaard en produceert biologische voedingsproducten, is actief binnen het groenonderhoud en de landschapszorg en baat ‘t Land van Vlierbos uit. Het stadsbestuur betaalt de onderneming jaarlijks 10.000 euro voor de overeenkomst. Aan de IJzer, de vzw achter het Museum aan de IJzer, is een belangrijke private instelling en toeristische bezienswaardigheid, die inzet op vredeseducatie. Het stadsbestuur betaalt binnen de overeenkomst jaarlijks 5.000 euro aan de vzw.

Zowel het stadsbestuur als De Groene Kans en Aan de IJzer zullen elkaars producten en dienstverlening promoten, waardoor het Museum aan de IJzer bijvoorbeeld de stedelijke wandel- en fietsroutes zal promoten, terwijl stad Diksmuide dan ook de souvenirs van het Museum aan de IJzer in de Dienst Toerisme zal aanbieden. De Groene Kans zet zich, net als het stadsbestuur, sterk in op de promotie en ontwikkeling van streekproducten. Hier worden de mogelijkheden naar distributie- en aankoopsystemen onderzocht. Zo kan de Groene Kans een verkooppunt van geschenkpakketten met streekproducten worden, die aangeboden worden door de organisatie van de stad, terwijl ook onderzocht wordt naar de lancering van boterporties in snoepverpakking voor de horeca.

Gratis voor inwoners Diksmuide

Beide samenwerkingsovereenkomsten laten het stadsbestuur toe gebruik te maken van de terreinen en zalen van de Groene Kans en Aan de IJzer. “Zo kunnen we elk jaar tot tien stedelijke initiatieven organiseren op de terreinen van de IJzerboomgaard. We kunnen evenveel keer het café ‘t Land van Vlierbos gebruiken, bijvoorbeeld voor stedelijke initiatieven en voor bijeenkomsten van de bewonersplatformen van Kaaskerke en Sint-Jacobskapelle. De binnen- en buitenruimte van de IJzertoren kunnen we voor maximum vijf activiteiten gebruiken. Diksmuidenaren kunnen gratis en onbeperkt het domein en het Museum aan de IJzer bezoeken”, klinkt het.

Beide samenwerkingsovereenkomsten voorzien ook in logistieke steun door het stadsbestuur en een open communicatie tussen alle partijen bij de opmaak en verdeling van toeristische producten. Alle partijen houden elkaar op de hoogte van toeristisch en recreatief nieuws. Deze samenwerking werd in alle vertrouwen gesloten. Alle partijen zijn overtuigd van het belang van een duurzame samenwerking om te kunnen groeien als stad en organisatie. (ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier