https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

De Groene Dreve wordt heropgebouwd in Ardooie

Wijlen Christof en Johan. De Groene Dreve wordt heropgebouwd. "Ik ben het aan Christof verschuldigd" © GF
Redactie KW

Voor Johan Laridon zal het leven nooit meer hetzelfde zijn. In een verwoestende brand verloor hij zijn zaak, De Groene Dreve, zijn levenswerk én vooral zijn levenspartner Christof.

“Aan Christof beloofde ik om De Groene Dreve weer op te bouwen. Die belofte is voor mij heilig en zo zullen wij de herinnering aan Christof levendig houden in de Mgr. Roelensstraat waar wij samen een toekomst hadden en waar wij zo aan gehecht waren”, zegt Johan.

Maar de heropbouw is een kwestie van maanden en al die tijd stil zitten is geen optie voor Johan. “Ik moet bezig zijn en ook financieel mogen we niet in een lockdown verzeild geraken. Ik krijg dan ook de kans om tijdelijk een job in de horeca aan te nemen.”

Het is mijn belofte aan Christof om De Groene Dreve her op te bouwen

“Ik krijg nu de kans om te gaan werken op een plaats waar er eveneens een woongelegenheid is. Die uitgelezen kans vond ik helaas niet in Ardooie, maar wel in Koekelare. Ik wil deze kans niet laten liggen, want ik moet bezig zijn en me nuttig maken om niet zot te worden.”

Johan start volgende week in een gloednieuwe zaak, de Doedel 2.0. “Dit is een bistro restaurant en ik wil er de mensen bijstaan in de opstart in moeilijke coronatijden.”

Voor Johan is het geen afscheid aan Ardooie. Hij blijft de plaatselijke bevolking bijzonder dankbaar voor de vele steunbetuigingen. “Koekelare is niet zo ver. Iedereen is er warm welkom. Het is een tot ziens in de nieuwe De Groene Dreve die wij zullen openen met een feest ter ere van Christof“, besluit Johan Laridon.

(JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten