“De goede momenten moet je pakken”

We herkennen v.l.n.r. zaakvoerster Linda Rousseré met haar klanten Nadine Orbie, Philippe Deberdt en Nicole Orbie. © LB
Redactie KW

Tussen de regenbuien door genieten van een terrasje, dat deden Nadine Orbie, Philippe Deberdt en Nicole Orbie uit Poperinge op het terras van Café La Paix.

“Regelmatig genieten we van een terrasje. Tijdens de verplichte horecasluitingen hebben we dit ook echt gemist”, zeggen zussen Nadine en Nicole. Ze werden vergezeld door zaakvoerster Linda Rouseré op haar terras van Café La Paix op de Grote Markt in Poperinge.

“Tijdens de eerste lockdown viel het gemis van buitenkomen en een terrasje doen nog mee. Het was goed weer en je kon in je eigen tuin nog buitenkomen. Nicole en ik zaten ook in elkaars bubbel, dus we konden elkaar nog blijven zien”, zegt Nadine.

Witte wijn of pintje

Bij café De La Paix, Hotel-Restaurant Amfora en café St.-Georges gaan Nicole en Philippe graag langs om een terrasje te doen. Nadine komt ook graag in café De Stadsschaal. “Normaal neem ik een witte wijn als we een terrasje doen. Philippe neemt vaak een pintje en op dit terras kiest hij al eens vlug voor een Liefmans Kriek”, zegt Nicole.

Ook Nadine kiest doorgaans een pintje, afhankelijk van welk bier wordt getapt. “Veel mooi weer hebben we nog niet gehad. De goede momenten moet je pakken!” (LB)