De Fauteuil gaat ‘deur de meur en were’ tijdens kermisweekend

Emiel Puype, Gillian Larsen, Céline Eeckhout, Sven Delodder, Ashley Vangheluwe, Adriaan Vandaele, Kenny Doumen en Thomas Depuydt willen van dit kermisweekend een editie maken om nooit te vergeten. © foto JDK
Redactie KW

Sinds 19 augustus is de tuin achter het Kortemarkse jeugdhuis de place to be voor wie van de kermis maar geen genoeg krijgt. Dit kermisjaar komen de drijvende krachten achter JH De Fauteuil zowaar met pop-up zomerbar voor de dag en ze zorgen voor een goed gevuld kermisprogramma. Onder meer deejays TLP en Nostalziggy staan op het programma. “We sloegen de handen in elkaar om de zomer hier, in de tuin achter het jeugdhuis, mooi af te sluiten.”

“Onze pop-up bar is elke dag open vanaf 17 uur tot middernacht”, vertelt Adriaan Vandaele (21), die tussen enkele herexamens door de bar mee in goede banen komt leiden. “Het leek ons wel wat om de tuin achter het jeugdhuis te kunnen gebruiken voor dit evenement. De gemeenteschool maakt niet echt gebruik meer van deze locatie, dus sloegen we de handen in elkaar om de zomer hier mooi af te sluiten. Tijdens onze opening kwam de groep Bearfeet de avond muzikaal opluisteren en waren onze sponsors en de buren van harte welkom voor een natje en een droogje. Wij vliegen er hier trouwens al een dagje eerder in met onze 1 euro fuif op vrijdag 23 augustus.”

DJ TLP en Nostalziggy

“Tijdens onze officieuze opening van de kermis komt TLP, bekend van ‘t Hof van Commerce, hier muziek draaien. Hij stond trouwens ook op Pukkelpop en we zijn trots hem in ons jeugdhuis te krijgen. Die avond zijn alle reguliere dranken te verkrijgen aan 1 euro”, klinkt het.

“Op zaterdag 24 augustus beginnen wij rond de middag al met onze cocktailmarkt en iedereen is na een geslaagde kermisavond welkom bij ons voor een afterparty tot in de vroege uurtjes. Op maandag 26 augustus serveren we vanaf 20 uur opnieuw de ‘Nacht van de heimwee’ met deejay Nostalziggy en schenken we de dranken in echte glazen, waarmee we op een ietwat ouder doelpubliek mikken, maar waarvan we nog veel kunnen leren als het over fuiven en uitgaan gaat. In alle geval neemt Siegfried Vuylsteke het publiek mee naar de gouden jaren van de muziek met zijn collectie singletjes om U tegen te zeggen.”

30 meter terras

“Donderdag 29 augustus gaan we tijdens de beroepsrennerskoers stunten in de Torhoutstraat, want dan zorgen we voor een terras inclusief buitentoog van maar liefst 30 meter lang. Tussen 13 uur en 17 uur zorgt de Gentse studentenfanfare voor de muzikale omlijsting”, legt hij uit. “Vrijdag 30 augustus is iedereen vanaf 20 uur welkom voor een grandioze streekbierenkaarting en de 31e sluiten we af met versie 3.0 van ‘Deur de meur en were’. We kozen er deze keer voor om wat milieubewuster te kermissen en we serveren al onze dranken in herbruikbare bekers”, besluit Adriaan.

Piconbar

Uitschieter van het Kortemarkse kermisprogramma is onder andere de rommelmarkt die op zaterdag 24 augustus al om 6 uur van start gaat. Die avond wordt de Stationsstraat weer omgetoverd tot een animatiestraat met tal van activiteiten en gezellige bars, uitgebaat door plaatselijke verenigingen, zoals onder andere de piconbar van Sarrako, de bar van de Gezinsbond, Zwemclub Korf, Scouts, Thuisbegeleiding… De wielerliefhebbers komen aan hun trekken tijdens de drie wielerwedstrijden op zaterdag, maandag en donderdag. Op 31 augustus om 18 uur sluit End Summer Kortemark kermis af met optredens van El Bandido, Mama’s Jasje en The Green Onions. Iedereen is welkom op de Markt voor een frisse pint aan de tent van het feestcomité.

(Jeffrey Dael)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier