De Echte Trappers maakt wielerdebuut

WTC De Echte Trappers. Op de foto zien we v.l.n.r. Nicola Neve, Wannes Fontaine, Lorenzo Van Laere, Thomas Verfaille, Niels Wittouck en Gil Vandemeulebroecke. © KDS
Redactie KW

Heule is een wielertoeristenclub rijker. Zes vrienden verenigen zich tot De Echte Trappers. De vuurdoop voor deze vrienden-amateurwielrenners is zaterdag in de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen.

Het idee ontstond vorig jaar tijdens de Ronde van Vlaanderen. “Samen met vijf vrienden vertoefden we in de vipbar van de Ronde. Na menig consumpties sloeg ik met mijn hand op tafel en zei: ‘Wie nu ook met zijn hand op tafel slaat, gaat met mij volgend jaar mee ‘We ride Flandres’ rijden. Iedereen sloeg met zijn hand op tafel“, zegt Wannes Fontaine, coördinator van de nieuwe wielertoeristenclub De Echte Trappers.

Een jaar later zijn de heren in de ban van de voorbereidingen. Dit zowel voor de oprichting van de wielertoeristenclub als voor hun deelname aan de Ronde van Vlaanderen. Café De Zoeten Inval is hun uitvalbasis. “We zijn er een jaar volop mee bezig. Iedereen schafte zich een weegschaal aan, we drinken geen alcohol meer, gingen naar een voedingsbeurs en letten speciaal op onze voeding. Onze buik mindert in elk geval. Nu nog de spieren wat aansterken”, vertellen de wielervrienden. De Echte Trappers hebben in elk geval al een aardige voorbereiding achter de boeg. Zo deed de zes al mee aan Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Kuurne-Brussel-Kuurne, Nokere Koerse en reden ze door stormweer de Ename Classic. Weliswaar als wielertoerist.

Zonnebril

Ik denk dat we allemaal het parcours gaan uitrijden. We zijn er klaar voor en iedereen ziet het zitten. We worden zenuwachtig want de adrenaline begint te komen”, voegt Heulenaar Wannes Fontaine toe. Valpartijen en slecht weer kunnen nog de boosdoeners zijn. “We proberen de 267 km samen te blijven. Samen uit is samen thuis. Al is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. We weten dat het niet evident is.”

De oprichters van wielertoeristenclub De Echte Trappers geloven er rotsvast in. Ze gaan ervoor. Zo kochten er al drie een nieuwe koersfiets. Coördinator Wannes had al een koersfiets maar gebruikte die amper tien keer. “Nu is het een ander verhaal. Mijn nieuwe fiets is 3 kilo lichter en ik ben zelf al 5 kilo kwijt. Dat is acht kilo ballast minder. Naast de mooie outfit die we kregen onze sponsors, hebben we ook allemaal dezelfde kousen en zonnebril. Onze entree bij de wielertoeristenmilieu gaat niet onopgemerkt voorbij.” (CHH)

Info: Wielertoeristenclub De Echte Trappers wordt een vzw en is aangesloten bij de bond voor verzekeringen. Wie zich wil aansluiten of info wenst, kan zich richten tot Wannes Fontaine op 0496 20 11 89

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier