De Dust Bunnies zijn springlevend: “Onze oudste klant is 84 jaar”

Cecylia Kociuba. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Een jaar na de opstart lijkt Dust Bunnies, het concept van Cecylia Kociuba waarbij dames in lingerie of naakt komen poetsen, springlevend. “Ik moest tegen heel wat vooroordelen en verkeerde percepties opboksen maar ik ben wel tevreden met waar we nu staan en wil nog verder kunnen groeien”, stelt de opper-Dust Bunnie. “We geven telkens meer klanten een leuke kijkervaring die ook hartverwarmend kan zijn, zoals bij mensen met een beperking of in eenzaamheid.”

Jazeker, het concept Dust Bunnies – dat in het buitenland al bestond maar in ons land niet – deed behoorlijk wat stof opwaaien toen de uit Polen afkomstige Cecyla Kociuba er zo’n jaar geleden mee voor de dag kwam. Het werd al vlug door de media opgepikt en werd in geen tijd ‘the talk of the town’. Reduceert zoiets vrouwen eigenlijk niet puur tot lustobject; zo werd zich afgevraagd. Wat met de veiligheid van die dames? En plaatst het niet ook de reguliere poetssector, een activiteit die al vaak niet in hoog aanzien staat, in een slecht daglicht?

Vooroordelen

Cecylia trok zich weinig aan van de vragen en de kritiek en deed koppig verder. “Ik moest inderdaad tegen heel wat vooroordelen en verkeerde percepties opboksen. Zo heb ik altijd benadrukt dat wij geen seksuele diensten leveren, wel een sensuele kijkervaring tijdens het poetsen, maar veel mensen lijken het echt moeilijk te hebben om dit te geloven. Heus niet iedereen wil of verwacht seks; veel mensen zijn gelukkig met een prikkelende ervaring die hen nog kan laten fantaseren”, zegt Cecylia.

Een jaar na de oprichting van de Dust Bunnies zou Cecylia graag verder groeien en in meer regio's in Vlaanderen actief zijn.
Een jaar na de oprichting van de Dust Bunnies zou Cecylia graag verder groeien en in meer regio’s in Vlaanderen actief zijn.© Repro KW

“Ons publiek is heel erg ruim. Hoewel we in principe ook een poetsbeurt door een man kunnen aanbieden gaat het toch vooral om mannen die willen dat er een vrouw langs komt voor een sensuele poetsbeurt. De jongste klanten zijn zo’n 24 jaar ongeveer. We aanvaarden ook niet echt veel jongere mensen dan dat. Het is niet de bedoeling dat we de fantasieën van pubers die nog bij hun ouders wonen gaan invullen (lacht). En mijn oudste klant is 84 jaar. Ik durf zeggen dat we ook een dienst verlenen die in zeker zin hartverwarmend en sociaal is. Ook eenzame mensen en zelfs mensen met een beperking behoren tot onze klanten. Zij zijn heel tevreden met een knuffel en een babbeltje.”

Geheel naakt of latex

Cecylia krijgt naar eigen zeggen de meest uiteenlopende wensen van haar klanten. “De meeste mannen verkiezen de optie waarbij de poetsdames geheel naakt, eventueel met uitzondering van een paar schoenen met hoge hakken, over de vloer te komen. Maar er wordt ook wel eens gevraagd naar latexpakjes, of naar een schoolmeisjes outfit. Anderen gaan meer extreem en verlangen een vorm van bondage terwijl we aan het poetsen zijn. Veel van onze klanten zijn ook zelf naakt tijdens het bezoek; om zich volledig vrij te voelen. Er zitten dus ook wel naturisten tussen. Ik heb daar allemaal geen problemen mee. Zolang ze maar respectvol zijn tegenover mij en de andere dames. En de overgrote meerderheid van de mannen is ook erg respectvol, vriendelijk en beleefd. Ik houd zelf de touwtjes in handen, bepaal wat kan en niet kan en dat wordt ook aanvaard. Als bepaalde mannen al aan de telefoon, bij het maken van de afspraak, grof zijn of ongepaste voorstellen doen; dan weiger ik ze overigens. Gelukkig moet ik dat niet veel doen.”

Cecylia zou nu graag verder groeien en in meer regio’s in Vlaanderen actief zijn. Om de structuur en organisatie van haar bedrijfje te versterken werkt ze nu met iemand samen. “Die persoon staat me bij op zakelijk en administratief vlak; zaken waar ik misschien zelf iets minder sterk in ben. We zijn ook echt actief op zoek naar nieuwe dames; vooral jonge meisjes eigenlijk want dat is waar de klanten naar vragen. Er komen wel heel wat vragen binnen maar veel meisjes zijn dan uiteindelijk toch wat bang voor die eerste keer…”, zegt Cecylia. “Met de Dust Bunnies kunnen we ook op feestjes komen opdienen, tafels afruimen en afwassen; dat is ook een vorm van poetsen en dat zorgt zo meteen voor een erg leuke sfeer. Daar wil ik me in de toekomst nog verder gaan op toeleggen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier