De Dolfijntjes keren terug en zijn nu met acht

Het heerlijk geflipte combo De Dolfijntjes kondigt de ‘Verre rien tour 2020’ aan. Na drie lange jaren van oorverdovende stilte hebben de twee frontmannen Wim Opbrouck en Wim Willaert het spreekwoordelijke blaasgat in hun agenda gevonden om als vanouds grensoverschrijdend de festivalpodia te bestormen.

De Dolfijntjes maken muziek die je niet in een hokje kan duwen. © Gerald Van Rafelghem

“Gewapend met genetisch gemanipuleerde trekzakken, bezwerende synths en twee hallucinante koperblazers brengen De Dolfijntjes hun waanzinnige freakshow die het midden houdt tussen Willem Vermandere en West-Vlaamse Daft Punk”, luidt het in het persbericht. De Dolfijntjes willen muziek maken die niet te catalogiseren valt. Zo bekleden zij een volstrekt unieke positie in het hedendaagse muzieklandschap.

Verre rien tour 2020

Voor de ‘Verre rien tour 2020’ is er nieuw personeel aan boord: samoerai Serge Feys van TC Matic en Arno op keyboards; Yves Fernandez Solino en Marc De Maeseneer van Lady Linn, El Tattoo del Tigre, The whodads en Admiral Freebee op blinkend koper.

De Dolfijntjes 2.0 zijn nu een octet, een muziekensemble van acht instrumenten of zangstemmen. Ze beloven nieuwe nummers met ronkende titels als Samoerai, Hey Django, Kameradski, Ge moet nie peizen en Marche en Famenne die deze zomer op de wereld worden losgelaten.

Grote voorzangers

“We zijn geïnspireerd door de groten der aarde: Jonathan Richman, Frank Zappa, The Residents, Devo, Marva, Arvo Pärt, The B-52’s, Nirvana, Steve Harley & Cockney Rebel, Serge Gainsbourg, Talking Heads, The Pixies, Georg Friedrich Händel, Les Rita Mitsouko, Paul Severs en vele anderen”, zeggen Wim Opbrouck en Wim Willaert. Eind maart worden de eerste data van de tour bekendgemaakt. (PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.