https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

De Croo vraagt om het hoofd koel te houden: “Niet het moment voor partijtje armworstelen”

© EPA
© EPA
Redactie KW

Eerste minister Alexander De Croo heeft donderdagavond gevraagd om voldoende verantwoordelijkheidszin en koelbloedigheid te bewaren in de strijd tegen de coronapandemie. Hij reageerde zo op de onvrede – onder meer bij de Middelkerkse burgemeester Jean-Marie Dedecker – over de beslissing om de horecaterrassen pas op 8 mei te heropenen.

De beslissing van het Overlegcomité om de heropening van de cafés en restaurants van 1 naar 8 mei te verschuiven en in een eerste fase te beperken tot de terrassen, zorgde voor veel wrevel bij de horeca. Enkele burgemeesters lieten verstaan dat ze niet de middelen hebben om deze maatregelen te controleren, en dat ze niet zouden verhinderen dat bepaalde uitbaters hun zaak zouden openen.

“Iedereen moet het hoofd koel houden”, reageerde de premier bij de Franstalige openbare omroep RTBF. “Het laatste wat we nu moeten doen, is overgaan tot een wedstrijdje armworstelen.”

Luisteren naar burgemeesters

“Kijk naar wat we op een jaar tijd gedaan hebben. We hebben een derde golf kunnen beheersen, die door sommigen als exponentieel werd aangekondigd. We hebben een collectieve inspanning geleverd. Gaan we dit alles op het spel zetten voor een wachtperiode van een week?”

De premier wijst er ook dat het verschil tussen 1 en 8 mei overeenstemt met de vaccinatie van 500.000 kwetsbare personen. Hij beklemtoont ook dat er wordt geluisterd naar de burgemeesters. “Maar als het Overlegcomité een beslissing neemt, dan moet die worden nageleefd.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten