https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

De Cirkel ziet vraag naar voedselpakketten stijgen

Voedselbedeling De Cirkel. Joke Lannoo van de voedselbedeling mocht zo'n 100 kg paaseieren afhalen bij het Kruidvat. Links zie je Patsy Bossuyt van Kruidvat. © foto FODI
Redactie KW

In deze coronatijden krijgt de voedselbedeling De Cirkel meer nieuwe aanvragen binnen. De overschotten in april waren klein wegens het hamstergedrag van de mensen. Momenteel stijgt het aantal schenkingen weer.

De Cirkel uit de Izegemstraat helpt nu een 70-tal gezinnen. “Voorlopig hebben we slechts enkele nieuwe aanvragen, maar we verwachten er nog meer als de coronamaatregelen blijven aanslepen. We merken wel dat de mensen die bij ons al langskwamen het nog moeilijker hebben”, zegt Joke Lannoo, verantwoordelijke van de voedselbedeling. “In het begin waren er weinig schenkingen door het hamstergedrag van de mensen. Tijdens de maand april konden we dus minder bedelen.”

“Nu stijgt het aantal schenkingen weer. Recent ontvingen we zelfs nog 100 kg paaseieren van ‘t Kruidvat in de Oostrozebekestraat. De keten wil de winkel klaarmaken om opnieuw te openen op 11 mei. We zijn de handelaars/supermarkten enorm dankbaar voor al hun schenkingen We krijgen nu wel meer schenkingen van nieuwe leveranciers. Chapeau dat ze aan ons denken, maar ook aan het zorgpersoneel. We ontvangen wel het hele jaar door schenkingen van verse en droge voeding.”

Afhaling per maand

Eén keer per maand kan men een voedselpakket komen ophalen, maar in nood kunnen mensen op afspraak een extra pakket ophalen. “De mensen komen langs na doorverwijzing van een maatschappelijk werker na een grondig onderzoek naar alle inkomsten. Mensen die een inkomen hebben rond de armoedegrens hebben recht op een voedselpakket. De mensen kunnen naar de voedselbedeling komen op een vaste datum. We stellen de pakketten op voorhand samen met de hulp van drie vrijwilligers. Tijdens de voedselbedeling werk ik met vijf vrijwilligers”, vertelt Joke verder. “Er worden vaste pakketten voorzien. Wij houden wel rekening met het aantal gezinsleden.”

“Tijdens een bedeling krijg je een pakket met droge voeding, diepvriesvlees of vis, vers brood, verse groenten en fruit. Wij stellen de pakketten samen met producten die we zelf aankopen, krijgen vanuit de voedselbank West-Vlaanderen en schenkingen van supermarkten en handelaars. Door de coronacrisis kunnen we helaas niet meer werken met onze vrijwilligers.”

“De klanten komen nu op afspraak en wij geven aan de deur het pakket in een draagtas op veilige afstand en met tussenin de nodige ontsmettingsbeurten. Voorlopig kunnen de klanten niet meer kiezen uit de producten, maar we zijn blij dat we op deze manier toch nog de mensen kunnen helpen.” (Patrick D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten