De Brit ‘Bill’ William Blackburn vierde zijn 100ste verjaardag in Woonzorgcentrum Aksent in Lendelede

© (Foto Frank)
Redactie KW

Maandag vierde de Brit William Blackburn zijn honderdste verjaardag in Woonzorgcentrum Aksent in Lendelede, waar hij verbleef sinds zijn Nederlandse echtgenote Anna stierf in 2013. Hij overleefde een vijfvoudige hersenbloeding. Volgens hem door een wonderbaarlijke genezing na een gebed tot God.

William Blackburn – ze noemen hem in Woonzorgcentrum Aksent allemaal Bill – vierde maandag zijn honderdste verjaardag. Hij werd geboren in Workington en groeide op in Cumberland in Noord-Engeland. Hij deed zijn legerdienst in het Nederlandse Ooltgensplaat en kwam zo vaak in Antwerpen. Hij hielp als officier de Engelsen aan materiaal tijdens WO II. In 1944 huwde hij met de Nederlandse Anna. Ze woonden vele jaren in Ipswich en kregen één zoon: Anthony.

William was boekhouder van beroep en Anna verpleegster in de steenkoolmijnen. Hij moest vervroegd met pensioen omwille van een ernstig handletsel. Toen hij eind de 50 was werd hij getroffen door een vijfvoudige hersenbloeding en was ten dode opgeschreven. Naar eigen zeggen werd hij wonderbaarlijk genezen na een gebed.

De Brug

In 1987 kwamen William en Anna in België wonen met de bedoeling het Evangelie van Jezus aan zoveel mogelijk mensen door te geven. Hij was betrokken en geëngageerd in heel wat christelijke organisaties. Zijn lijfspreuk was en is nog steeds: ‘God is goed en Jezus leeft’. Hij was voorganger van Christencentrum De Brug in Izegem van 2003 tot 2016.

In 2013 overleed zijn vrouw Anna en dan is William naar wzc Aksent in Lendelede komen wonen waar hij gekend is als een lieve charmante Engelsman die ontzettend dankbaar is voor alle goede zorgen die hij in Aksent krijgt!

William heeft ook 2 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier