‘De Branding’ opent unieke groepswoning voor personen met beperking

Hendrik Vandamme en Bert Tanghe voor de nieuwbouw. © LO
Redactie KW

VZW De Branding opent een nieuwbouw voor volwassenen met een moeilijk begrijpbaar gedrag. De eerste volwassen cliënten met verstandelijke beperking deden hun intrek in het nieuwe gebouwencomplex van De Branding.

De groepswoning met aangepaste infrastructuur is voor 19 cliënten voortaan hun nieuwe thuis. Dit woonproject is gerealiseerd op de site van de Vlaanderenstraat te Heule. De realisatie van deze aangepaste nieuwbouw bedraagt een investering van 14,2 miljoen euro’s.

“Deze groepswoning is gericht op veiligheid alsook het bieden van warmte en geborgenheid”, vertelt directeur Hendrik Van Damme. “Met deze woningen kunnen we niet voldoen aan de noden van de regio. Het is niet evident om voor personen met deze zorgvraag de gepaste ondersteuning te vinden. Dit gebouw voor personen met gedrags- en emotionele stoornissen is uniek in onze regio.”

Er zijn drie leefeenheden. Ieder heeft een zit- en leefruimte met eigen keuken, om zo kansen tot ontmoeting en samenleven mogelijk te maken. De kamers beschikken een hoog niveau van beveiliging en een veilige rustruimte. Dit biedt de bewoners de mogelijkheden om op een best passende gepersonaliseerde wijze in het gebouw te kunnen wonen. Alle kamers zijn ruim en beschikken over eigen sanitair. Naast de aandacht voor de specifieke verwachtingen binnenshuis, is er eveneens een aangepast terras en tuingedeelte voor elke leefgroep.

De Branding wil tegen 2024 een zorgcampus openen voor 90 zorgbehoevende personen met een verstandelijke beperking. Deze werken starten na de lente op Site Heirweg in Heule.

(CHH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier