De Branding opent nieuwbouw in Leeuw van Vlaanderenlaan

(Foto EDB)
Redactie KW

De Branding opende onlangs een nieuwbouw voor een kleine groep mensen met een verstandelijke beperking in de Leeuw van Vlaanderenlaan in Kortrijk.

De Branding uit Heule verleent zorg aan 400 volwassenen met een beperking. 190 personen genieten er woonondersteuning. In de organisatie van woonbegeleiding voor mensen met een beperking is er al langer een evolutie van grotere collectieve woonvormen naar kleinere leefgroepen.

Studio’s

De woning in de Leeuw van Vlaanderenlaan heeft twee appartementen voor zes en voor zeven personen. Elk van de 13 ruime kamers heeft eigen sanitair en een tv- en internetaansluiting. De nieuwbouw ligt naast een woning waar al een 30-tal mensen in individuele studio’s en kleinschalige groepsappartementen woont. “Met de opening zetten we verder in op het realiseren van een hedendaags aangepast woonaanbod in kleine groep voor mensen met een verstandelijke beperking”, luidt het bij de begeleiders.

De mensen die naar de nieuwbouw verhuisd zijn woonden daarvoor in één van de eerste groepswoningen van De Branding en WAAK in de Gentsestraat. Die werd meer dan 40 jaar gebruikt.

Waregem

De Branding heeft ook in de Gerard Debaetsstraat in Heule, in de Oostrozebeeksestraat in Hulste en in de Bremlaan in Waregem nieuwe woonprojecten. Wie interesse heeft in woonondersteuning via De Branding kan contact opnemen via 056 36 40 30 of via debranding@waak.be.

(Els Deleu)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.