Vzw de BOOT is een non-profit-organisatie en biedt in de breedste zin van het woord begeleide tochten en (speelse) arrangementen rond ecotoerisme aan, maar door de maatregelen als gevolg van de coronacrisis ligt alles stil. "De bar is dicht. Scholen, families, verenigingen zeggen af. Ons topevenement 'De Verschijningen' moet worden uitgesteld. Alle begeleide tochten zijn geannuleerd, net zoals alle overnachtingen. Momenteel hebben we nul komma nul euro inkomsten", zucht voorzitter en eindverantwoordelijke Bart Castelein. "En dat terwijl we eind dit jaar naar het droogdok moeten voor de verplichte vijfjaarlijkse keuring. De BOOT is een niet-gesubsidieerde vzw, vaart op eigen kracht, programmeert eigengereid, maar corona dreigt ons lek te slaan."

De BOOT biedt een aantal crowdfundingformules aan om het hoofd boven water te kunnen houden.

?10 Ik heb sympathie voor de BOOT, en ja, de BOOT moet blijven!

?25 Ik kom zodra het weer kan en mag op jullie hemels terras genieten en bestel daarom nu al een drankkaart van 25 euro.

?50 Ik wil twee uur gaan varen in een zonneboot met maximum 6 mensen. De datum leg ik later vast.

?100 Ik heb bijzonder veel sympathie voor vzw de BOOT en kom graag met mijn partner gratis naar alle optredens in 2020 (Verschijningen, Happy Dates, etc...)

?275 We komen graag met maximaal zes personen logeren in de kajuit. 's Anderendaags wacht er ons een heerlijk schippersontbijt, én we gaan nog een uurtje varen met een zonnebootje.

?1200 Ik kom met 9 mensen een weekend verblijven op de grote logeerboot St-Antoine, en ga graag een halve dag varen met kapitein Bart aan het roer.

?2500 Ik kies voor mecenaat of sponsorship. Stuur mij een factuur. Neen! Ik verdraag niet dat de BOOT zinkt! No way!

"Het gekozen bedrag graag overschrijven op rekeningnummer BE22 5230 8054 6047 op naam van vzw de BOOT, Ieperleedijkstraat 1a, 8650 Merkem met vermelding van 'Donateur + uw keuze'. Wij volgen op en beloven eeuwige dankbaarheid! Mocht u een factuur wensen, gelieve uw ondernemingsnummer mee te delen", geeft Bart nog wat praktische richtlijnen mee. (TOGH)

Vzw de BOOT is een non-profit-organisatie en biedt in de breedste zin van het woord begeleide tochten en (speelse) arrangementen rond ecotoerisme aan, maar door de maatregelen als gevolg van de coronacrisis ligt alles stil. "De bar is dicht. Scholen, families, verenigingen zeggen af. Ons topevenement 'De Verschijningen' moet worden uitgesteld. Alle begeleide tochten zijn geannuleerd, net zoals alle overnachtingen. Momenteel hebben we nul komma nul euro inkomsten", zucht voorzitter en eindverantwoordelijke Bart Castelein. "En dat terwijl we eind dit jaar naar het droogdok moeten voor de verplichte vijfjaarlijkse keuring. De BOOT is een niet-gesubsidieerde vzw, vaart op eigen kracht, programmeert eigengereid, maar corona dreigt ons lek te slaan."De BOOT biedt een aantal crowdfundingformules aan om het hoofd boven water te kunnen houden. ?10 Ik heb sympathie voor de BOOT, en ja, de BOOT moet blijven!?25 Ik kom zodra het weer kan en mag op jullie hemels terras genieten en bestel daarom nu al een drankkaart van 25 euro.?50 Ik wil twee uur gaan varen in een zonneboot met maximum 6 mensen. De datum leg ik later vast.?100 Ik heb bijzonder veel sympathie voor vzw de BOOT en kom graag met mijn partner gratis naar alle optredens in 2020 (Verschijningen, Happy Dates, etc...)?275 We komen graag met maximaal zes personen logeren in de kajuit. 's Anderendaags wacht er ons een heerlijk schippersontbijt, én we gaan nog een uurtje varen met een zonnebootje.?1200 Ik kom met 9 mensen een weekend verblijven op de grote logeerboot St-Antoine, en ga graag een halve dag varen met kapitein Bart aan het roer.?2500 Ik kies voor mecenaat of sponsorship. Stuur mij een factuur. Neen! Ik verdraag niet dat de BOOT zinkt! No way!"Het gekozen bedrag graag overschrijven op rekeningnummer BE22 5230 8054 6047 op naam van vzw de BOOT, Ieperleedijkstraat 1a, 8650 Merkem met vermelding van 'Donateur + uw keuze'. Wij volgen op en beloven eeuwige dankbaarheid! Mocht u een factuur wensen, gelieve uw ondernemingsnummer mee te delen", geeft Bart nog wat praktische richtlijnen mee. (TOGH)