De Billander roeit vier dagen lang voor het goede doel

Kajakclub De Billander roeide vier dagen voor het goede doel. We zien v.l.n.r. Loïc Vanhoudt, Eveline Dochy, Seppe Verleye, Annelies De Vestele, Lucas Verleye, Jurgen Verleye, Brent Coussaert, Steven Delamillieure, Johan Sys, Kathleen Van Springel, Tim Gevers en Inti Gevers voor de start in Oostende. © KL
Redactie KW

Donderdagmorgen 31 oktober vertrokken meer dan tweehonderd roeiers met reuzenkano’s vanuit Oostende voor de benefietactie Roei for Life. Vier dagen lang roeiden ze voor het goede doel. Zo ook zestien enthousiaste leden van Kajakclub De Billander.

Roei for Life is een initiatief van The Outsider Coast en de Lift me Up-actie om geld in te zamelen voor vijf goede doelen: AnVaSport, Jeugdverblijf Merkenveld, Ten Dries, Jeugdverblijfcentrum Schotte en Shelter Aalst, allemaal organisaties die zich inzetten voor kinderen en jongeren met een beperking. Gedurende vier dagen roeiden de deelnemers met reuzenkano’s van Oostende naar Aalst. Ze scheepten donderdagmorgen in voor een tocht van 34 kilometer van Oostende naar Beernem. Vrijdag vaarden ze 31 kilometer verder tot in Gent, zaterdag stond een traject van 45 kilometer tot in Dendermonde op het programma, en zondag legden ze de laatste 15 kilometer af naar eindbestemming Aalst. Muzikanten, deejays en andere artiesten vergezelden de roeiers tijdens hun tocht op een varend podium, om hen aan te moedigen en de sfeer erin te houden.

2.977 euro

In totaal namen meer dan 350 vaarders deel aan het vierdaagse benefietevenement. Allemaal samen zamelden ze ongeveer 150.000 euro in. Ook Kajakclub De Billander ging te water en sprokkelde een aardig bedrag bijeen. “We organiseerden enkele weken geleden een spaghetti-avond ten voordele van de actie en kregen de steun van enkele sponsors, die we heel dankbaar zijn. We haalden uiteindelijk 2.977 euro op, een bedrag dat we verdelen onder de vijf goede doelen”, vertelt Tim Gevers.

Reportage op Ketnet

De Billander vaarde mee met zestien clubleden. Zeven roeiers vormden een vaste ploeg, die elke dag aangevuld werd met frisse krachten. “We vaarden allemaal samen in een C10, dat is een grote kano voor tien personen. ‘s Avonds was er kampvuur en werd er allerlei animatie voorzien. We bleven slapen in jeugdverblijven. Ook enkele van onze jongste clubleden peddelden lustig mee, het was immers herfstvakantie. Ketnet maakte onderweg een reportage, die zal uitgezonden worden in het kader van De Warmste Week.”

In totaal namen meer dan 350 vaarders deel aan het vierdaagse benefietevenement.
In totaal namen meer dan 350 vaarders deel aan het vierdaagse benefietevenement.© KL

“De regen was lastiger dan de koude. Gelukkig zorgde de begeleidende boot van The Outsider, waarop er constant optredens van bekende en minder bekende artiesten plaatsvonden, voor sfeer op en rond de C10. Zo hielden we de moed erin. De supporters onderweg deden ook deugd. En vooral: wetende dat we voor het goede doel aan het roeien waren, gaf ons de beste motivatie”, aldus Tim Gevers na afloop van de vierdaagse.

(KL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier