De tuin van West-Europa ligt in West-Vlaanderen. En de grote poort naar die smaakvolle tuin ligt in Roeselare. Ook in volle coronacrisis wordt in de REO Veiling keihard gewerkt. De landbouwers hebben hen nodig, ze moeten hun verse groenten en fruit aan de man brengen. De supermarkten hebben hen nodig, ze moeten met die verse groenten en fruit hun rekken vullen. En wij, de consumenten, hebben hen nodig. Wij moeten diezelfde verse groenten en fruit kunnen blijven eten. "Het lijkt soms vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Wij moeten blijven gaan. Maar wij blijven graag gaan."

Hun ode aan Vlaanderens bekendste viroloog werd al meer dan een miljoen keer bekeken en dook al op elk radiostation op. Geboren Bruggeling Pieterjan Marchand en zijn compagnon Jeff Bronder van Supercontent hebben met hun Marc Van Ranst-lied sowieso dé song van de quarantaine te pakken. "We maken wat we zelf geestig vinden. Blijkbaar hebben veel mensen hetzelfde gevoel voor humor."

Op dinsdag 7 april was het exact 75 jaar geleden dat de Brugse atleet en dwangarbeider Julien Saelens door een Duitse bewaker neergeschoten in het kamp Lager E in Eichenberg. Uitgeweken Bruggeling Patrick Brion reconstrueert de bloedstollende feiten. In 1957 werd het sportstadion van Assebroek naar Julien genoemd.

Erik Lamsens is er net 75 geworden. Zijn huisartsenpraktijk is nu ondergebracht in de Collievijverbeekpraktijk maar dokter Erik bezoekt nog altijd enkele patiënten. Een gezondheidscrisis zoals de huidige heeft hij nog niet meegemaakt, ook niet in zijn Congo-periode.

Als sidekick in een grappig actualiteitsprogramma weet Sarah Vandeursen als geen ander hoe al dan niet te lachen met coronanieuws. Een gemakkelijke oefening is dat niet altijd. "We beginnen het zelf onder collega's wat zwaar te krijgen. Hoe lang kunnen wij en de kijkers er nog mee lachen? Dat houdt ons bezig", zegt de geboren Brugse.