Het plotse overlijden van Franky Del'haye (55) komt hard aan bij zijn familie en vrienden. De Poperingenaar stierf vorige week donderdag tijdens een fietstochtje met wielertoeristenclub De Gedongs. Zijn vriendin Laetitia Mille zal zich Franky vooral herinneren als iemand die graag plezier maakte. "Franky had een zeker charisma over zich", zegt ze.

Er liep deze week een bijzonder mailtje binnen op onze redactie. 'Hallo, mijn naam is Marc en ik kan niet ziek worden door het coronavirus.' De afzender: Marc Bataillie uit Roeselare. Sinds 1973 kreeg geen enkele virale infectie hem nog ziek. "De reden? Een zware antibioticakuur heeft mijn slijmvliezen verwoest en maakte me zo immuun." Wij gingen dit 'medisch raadsel' van dichtbij bekijken...

In een recordtempo groeide Michèle Cuvelier uit tot een van de 'leading ladies' van Studio Brussel. De Ardooise deerne laat sinds februari de ochtend iets minder 'sucken' - zo verwoordt de zender het zelf. Michèle is stilaan een van dé steunpilaren van het Vlaamse radiolandschap. Al geeft ze geen zier om die bekendheid, zegt ze. "Ik hou enorm van de anonimiteit."

"We weten niet hoe goed het met de wereld gaat en wat voor moois er allemaal gebeurt. Daar willen wij verandering in brengen." Kortrijkzaan Jeroen Ongenae (49) maakt er samen met zijn team van GoedNieuws.be zijn levensmissie van om de negativiteit in de nieuwsmedia te counteren. "Ik begrijp dat 'Het Journaal' vaak de uitzonderingen belicht, maar het evenwicht is helemaal zoek."

Jean-Marie Dedecker doet een opmerkelijke bekentenis. Hij bereidt zijn exit uit het parlement voor. "Dit is een nutteloze stiel geworden." De burgemeester van Middelkerke wil op afzienbare termijn plaats ruimen voor zijn poulain Joren Vermeersch. Zijn verontwaardiging is Dedecker níet kwijt. Komen aan bod in dit pittig gesprek: zijn afkeer van virologen, de 'loser-regering' van De Croo, het stalinistisch trekje van N-VA en de grootste vergissing van Bart De Wever.

Voor homokoppels met een kinderwens lijkt adoptie vaak de enige weg. Toch bestaat er nog een andere optie. Kevin en Kobe kozen voor een draagmoeder: hun goede vriendin Sara is momenteel zwanger van hun dochter. Dat is niet verboden in België, al is er geen wettelijk kader dat de wensouders beschermt. "Ik zeg niet dat ik geen moeite ga hebben om het kindje af te geven, maar ik weet dat het kindje niet van mij is. Ik ga 'Tantie Sara' zijn."