Bedrijfsleider Mathieu De Baere (37) woont op een boogscheut van onze provincie waar hij studeerde en de liefde vond. In het dagelijkse leven doet hij aan bosontginning. Als grote fan van Gold Rush, een populair Amerikaans tv-programma van goudzoekers, kocht hij een unieke gouden kraan. Wat meer is: volgend jaar wil hij zelf in de wildernis van Canada op zoek naar goud.

Hij zorgde er jarenlang voor zijn zieke vader, won er de Lotto, werd er verliefd op femme fatale Ingrid Van Assche maar hij vond er uiteindelijk ook de dood. Het overlijden van gemeentearbeider Géry Muyle uit Ardooie gold een jaar lang als de perfecte moord, maar het complot kwam toch uit. Vandaag huist de Poolse gastarbeider Janusz in de woning.

Al van zijn 14de las Wim Slabbinck (38) boeken over seksuologie. En dus werd hij geen futuroloog, historicus of rockster, maar seksuoloog en relatietherapeut... mét florerende praktijk in Gent: "In West-Vlaanderen praat men duidelijker minder makkelijk over seks." De uitgeweken Bruggeling, expert in het VTM-programma Blind Getrouwd, neemt ons mee in de steeds complexere wereld van de liefde. "Misschien moeten we ook eens een parenclub proberen, Annelies?"

Oldtimers restaureren met oog voor de authenticiteit en de techniek, dat is de grote hobby van Gerard Ghesquiere. De autoliefhebber in hart en nieren werkt vier jaar aan de bouw van zijn Corre La Licorne, een oldtimer uit 1927, die hij helemaal klaar hoopt te krijgen tegen het jaareinde. "Het is allemaal puur handwerk," vertelt hij over zijn juweeltje.

Heel Veurne, alle Turafans en niet in het minst Will zelf keken uit naar de geplande festiviteiten om Veurnes ereburger op zijn 80ste verjaardag in de bloemetjes te zetten. Door de heropflakkering van het coronavirus beslisten de organisatoren om het grootse verjaardagsfeest op de Grote Markt uit te stellen naar een risicovrije datum. Spijtig, vinden zijn trouwste fans, maar ze begrijpen dat Will zijn verjaardag in een veilige bubbel wil vieren.

Vijf dagen nadat ze in Poperinge in het huwelijksbootje stapten, stonden Annegreet Sinaeve en Frederick Maes in Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Dertien jaar later wonen ze nog altijd in het land van de Kiwi's, maar nu met drie kinderen in hun eigen boerderijtje. "We leven het trage leven, maar de Westhoek zit nog steeds in ons hart", vertelt Annegreet.

In onze eigen Krant van West-Vlaanderen mag Zaza, alias Oostendenaar Klaas Storme, elke week een echte 'West-Vlaamse' cartoon tekenen. De cartoonist, die ook tekent voor Knack en De Morgen, woont ondertussen al 35 jaar in Antwerpen, maar hij blijft zich verbonden voelen met de Stad aan Zee. "Oostendenaars zijn wat ruwer in de bolster, we dagen graag wat meer uit."