De Barakken krijgen eigen park

Het waren Schepen van Omgeving Mieke Syssauw en Schepen van Pubieke Ruimte Patrick Roose die in het bijzijn van Burgemeester Eddy Lust het project van het Barakkenpark voorstelden. © (Foto WO)
Christophe Lefebvre

Een oase van groen en rust waar iedereen zich welkom voelt. Tegen eind 2021 krijgt de Meense volkswijk De Barakken een eigen park en het stadsbestuur trekt alle registers open om het vochtige weiland om te toveren tot een natuurlijke parel aan de grens.

Het terrein, gekneld tussen de N32 en de Grondwetstraat, werd in november 2019 reeds aangekocht. “De Barakken, een dichtbevolkt gebied, was een van de weinige zones die nog niet over een eigen park kon beschikken. Met de aankoop van het weiland konden we hier verandering in brengen”. Schepen van Publieke Ruimte Patrick Roose werpt meteen een blik op de toekomst. “Het terrein, nu nog een zompig weiland, is ongeveer 2 hectare groot en zal compleet worden omgetoverd tot een zone waar natuur en een recreatieve infrastructuur hand in hand gaan. Naast de aanleg van 450 bomen, verdeeld over 4 verschillende soorten bos, is er ook plaats voor een fitnessparcours en speelzones. Het Barakkenpark wordt een ontmoetingsplaats waar mensen tot rust kunnen komen”.

Schepen van Omgeving Mieke Syssauw legt meteen de link met het grote masterplan dan Menen van een volledig nieuw elan moet gaan voorzien. “De plannen voor de nieuwe fietser- en voetgangersbrug, een project dat door de Vlaamse Waterwegen zal worden uitgevoerd, zijn al langer bekend. Het Barakkenpark werd op die manier vormgegeven dat het naadloos aansluit op de landing van die brug. Het geheel vormt een van de strategische pijlers van ons masterplan en zal de volledige Leievallei opnieuw op de kaart zetten. Nog tot 2 juli kunnen Menenaars hun ideeën of bekommernissen met ons delen via de website www.menen.be/barakkenpark

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten