De Ardooise Fietsbieb start op 13 juni

© JM
Redactie KW

De verantwoordelijken van de Ardooise Fietsbieb stellen de laatste fietsen op punt om vanaf zaterdag aanstaande deze uit te lenen in de Fietsbieb.

De opening van de Ardooise Fietsbieb die voorzien was op zaterdag, 11 april ging niet door. Nu krijgen ze groen licht om in juni op te starten. De Fietsbieb is een initiatief van Beweging.net waarbij inwoners van de gemeente fietsen voor kinderen kunnen lenen. “Beweging.net kocht al 25 fietsen aan en ondertussen gaven enkele inwoners reeds een fietsje voor de bieb waar wij soms nog wat werk aan moeten verrichten. Wij kunnen nu eindelijk de opening van de bieb aankondigen en deze is voorzien op 13 juni”, zegt Christine Hollevoet van Beweging.net.

Enkel op afspraak

De Fietsbieb vindt een onderkomen in ‘De Loods’. Voor 20 euro mag je er een jaar een kinderfiets ontlenen. Die kan omgeruild worden naar gelang de groei van het kind. Het aanbod vind je op www.fietsbieb.be. Dit initiatief wordt ondersteund door de gemeente, De Loods en KWB.

De bieb zal open zijn op de tweede zaterdag van de maand van 9.30 uur tot 11.30 uur. De afspraak kan geregeld worden op 051/745.769 en de veiligheidsmaatregelen van winkels zijn van toepassing

Luc Allaert en Francky Aneca zijn de techneuten die instaan voor het onderhoud van de fietsen. De werkgroep bestaat uit Hilde Stevens, Christine Hollevoet, Hendrik Desoete, Koen Claus, Christa Willaert en Luc Allaert en ze vertegenwoordigen Beweging.net en de KWB. Tobias Callewaert, Terry Callens en Rebecca Gayse zijn er namens de gemeente en namens De Loods.

(JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.