https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

De Ambachterie wil op jouw bord liggen

Verkoopverantwoordelijke Ward De Baets met enkele producten. (foto Coghe) © Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville

Naast opmerkelijke specialiteiten als bouillabaissekroketten en mosselkroketten, biedt De Ambachterie nu ook kroketjes met een vulling van in Brugse Zot gemarineerde kip aan. Het Zeeuwse bedrijf wil dan ook sterk doorgroeien in de Brugse regio, en opende daartoe een kantoor in de Pathoekeweg.

Dat Nederlanders grote liefhebbers zijn van bitterballen en kroketten – denk maar een het broodje kroket of het kroketje uit de muur – is alom bekend. Bij het gespecialiseerde Nederlandse bedrijf De Ambachterie brengen ze die geliefde kroket naar een hoger culinair niveau én bieden ze tal van opmerkelijke variëteiten aan. Wat dacht je van een aspergekroket of zelfs bouillabaissekroket?

Vestiging in Brugge

Die kroketten kun je nu ook in de Brugse regio proeven, want het bedrijf uit het Zeeuwse Oostburg heeft een verkoopkantoor in de Pathoekeweg in Brugge geopend. “Het bedrijf werd in 2010 opgericht door Dennis Coppens, die toen nog kok was in een restaurant in Sluis. In 2016 zegde zijn vrouw Ellen haar job bij de bank op mee te helpen”, vertelt Ward De Baets, de verkoopverantwoordelijke voor België die vanuit het kantoor in Brugge werkt.

“Dennis maakte in het restaurant dus al kroketten, maar ook van bij hem thuis om aanvankelijk vooral te leveren aan vrienden en familie. Vooral zijn garnaalkroketten waren in trek, in die mate dat op den duur het hele huis vol stond met die bereidingen, en zijn vrouw er toch niet zo gelukkig mee was dat het altijd maar naar garnalenkoppen rook (lacht).”

Ambachtelijk procedé

“In 2011 verhuisde Dennis zijn activiteiten dan naar een professionele keuken in een bedrijfspand in Oostburg, en werd een eerste koelwagen aangeschaft. Het bedrijf bleef gestaag groeien. Dennis gaf dan ook zijn vaste job in het restaurant in Sluis op, en intussen is er al uitgebreid naar vier loodsen op het bedrijventerrein in Oostburg en zijn er elke dag drie bestelwagens op de baan voor leveringen.”

“In 2018 werd de Belgische tak van het bedrijf opgericht. Aanvankelijk met vestiging in Eeklo, maar sinds eind december vorig jaar hebben we hier in de Pathoekeweg in Brugge onze vaste stek. We richten ons op de horeca en de groothandel. Waarmee we ons onderscheiden? We zijn intussen een middelgroot voedingsbedrijf, met twaalf medewerkers, maar werken nog altijd volgens een ambachtelijk procedé. Zo wordt de kaas zelf gemalen, maken we onze roux zelf met boter en bloem, en gebruiken we verse producten voor het maken van onze bisques of fonds.”

Kroketjes met Brugse Zot

“De garnaalkroketten zijn een blijvend succesnummer, maar we hebben dus ook ‘gedurfde’ producten in het assortiment. Met de herfst die eraan komt, zullen ook onze wildkroketjes opnieuw erg in trek zijn. Bedoeling is om in Brugge en omstreken nog sterk te groeien. We werken graag met streekproducten. Onze kroketjes met een vulling van kip gemarineerd in Brugse Zot kunnen alvast op erg veel bijval rekenen.”

www.deambachterie.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten