De #8020 Babbelbank gaat weer op reis door Oostkamp

De babbelbank zal weer opduiken in het straatbeeld.© GST
De babbelbank zal weer opduiken in het straatbeeld.© GST
Redactie KW

Net zoals vorige zomer gaat de #8020 Babbelbank weer op reis door Oostkamp. Vanaf deze week duikt de babbelbank terug op in het straatbeeld, deze keer op locaties gekozen door de inwoners. In juli en augustus zal men twee wekelijks weer kunnen zoeken naar de geheime locatie waar de babbelbank opgesteld staat.

Vorig jaar hebben de medewerkers van de gemeente de Babbelbank ontworpen uit oude materialen, zoals oude stembussen en is hij na wat opknapwerk en een lange winterslaap weer klaar om in het straatbeeld te verschijnen. Het is echter veel meer dan een zitbank. Met de Babbelbank wil de gemeente de inwoners van ‘8020’ een mooie en leuke plek bieden voor ontmoeting, om met elkaar in gesprek te gaan én om ook nog eens andere plekken in onze warme gemeente te leren kennen. In de bank is een opbergruimte, met plaats voor onder andere een gastenboek, een boek met oude foto’s van Oostkamp, een veerkrachtgids waaruit je iets kan leren of meenemen. Zo willen de gemeente de plek van de Babbelbank een extra dimensie geven.

Zoek de babbelbank

In de voorbije maanden riep de gemeente de inwoners op om locaties door te geven waar de #8020 Babbelbank dit jaar zou kunnen staan en uit de vele reacties werd een selectie gemaakt. De eerste plaats is het kruispunt van de Proosdijstraat met de Scharestraat in Hertsberge.

Tijdens de zomermaanden juli en augustus verplaatsen de gemeentelijke diensten de bank wekelijks naar een geheime locatie. Wie als eerste een foto post van zichzelf op de bank via de Facebookpagina #8020 ontvangt een leuke attentie. Vorig jaar leverde deze actie heel wat leuk speurplezier en beestige foto’s op. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.