De 20 genomineerden voor de Commerce Design Kortrijk Award 2020 zijn bekend

Louis Gürke van Louis' Tattoo Boutique. © Foto Design Regio Kortrijk
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De wedstrijd richtte zich tot handelaars die de afgelopen jaren hebben geïnvesteerd in de architectuur en het commercieel ontwerp van hun zaak en zo de stad en deelgemeenten levendiger, unieker en aantrekkelijker maakten voor zowel bewoners als bezoekers.

‘Commerce Design’ is een award-programma dat werd ontwikkeld in Montréal, een van de partnersteden van de stad Kortrijk in het Unesco netwerk. Designregio Kortrijk is het platform voor creativiteit, innovatie en ondernemerschap van de regio Kortrijk. Zij organiseren projecten die creativiteit, innovatie en ondernemerschap stimuleren, inspireren met goede praktijken en verbinden een netwerk van bedrijven, ontwerpers, onderwijs en publieke ruimte. Dankzij haar lange traditie op dit domein behoort de regio Kortrijk sedert het najaar van 2017 tot een wereldwijd netwerk van 246 steden die creativiteit gebruiken als hefboom voor duurzame ontwikkeling van hun stad en regio: het Unesco Creative Cities Network. Tien andere steden wereldwijd deden het Kortrijk al voor, nu is Kortrijk aan de beurt.

An Van Ammel en Sebastien Ghyselen met NEELS//Architectuur & Interieur.
An Van Ammel en Sebastien Ghyselen met NEELS//Architectuur & Interieur.© Foto Design Regio Kortrijk

Met Commerce Design Kortrijk wil Design Regio aantonen dat designgerichte of commerciële aanpassingen aan handelszaken niet alleen een positieve invloed hebben op de zaak zelf, maar ook op de hele buurt en zelfs stad en streek. Dit zijn de 20 genomineerde handelszaken voor de Commerce Design Kortrijk Award 2020. Deze handelszaken gingen een samenwerking aan met een ontwerper om het interieur en/of de architectuur van hun zaak te verbeteren.

Bowls Kortrijk met interieurbureau Inside, Va et Vient met STAY interior studio, Ton Sur Ton met Interieurontwerp Simon De Backere en grafische studio Plusgrand, Buda Kitchen en ALTA takeway met STAY interior studio, Obin met Maes & Vandelannoote architecten, ViEr Kortrijk met NEELS // Architectuur & Interieur, Louis’ Tattoo Boutique met ontwerpbureau virabian, NON Moodshop met grafische studio Studio les canailles, Byttebier La Cantine met interieurarchitecte Marie-Julie Stock, V-chocolatier by Sweertvaegher met interieurarchitecte Valérie Verougstraete, De Tarterie met illustratrice Flore Deman, Ridder & Hove Patisserie met CIDALIA DA SILVA – INTERIOR CONCEPTS, TWEE.kortrijk met architectuur interieur design studio mcdm atelier, MOMO Interior for little monsters met architectuur interieur en vormgevingsbureau KAAI 7, Jonkwerk met interieurstudio Mac&p, Xandres Xandres met creative service studio Maister, Filou & Friends Kortrijk Filou & Friends en designstudio FiveAm, Fietsencentrum vzw Mobiel met interieurarchitect Beeldpunt Interieur wordt H+C, Descaplant met ontwerper Laurent Gérard, Bolwerk.

Siu Kwan Juk van Bowls.
Siu Kwan Juk van Bowls.© Foto Design Regio Kortrijk

Wie die winnaars zijn hoor je op 10 september 2020 tijdens de prijsuitreiking van de Grand Jury Prizes in Broelkaai 6 in Kortrijk. De uitslag van die publieke stemming volgt in oktober op de Biënnale INTERIEUR op 29 oktober 2020.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier