De 10 beste aprilvissen in West-Vlaanderen

Matthias Feyen

Het is een traditie dat mensen elkaar op 1 april voor de gek proberen te houden. Bekijk hier een overzicht van de 10 beste aprilvissen in West-Vlaanderen.

K3-meisjes veranderen hun namen naar Kim, Kylie en Kate

1
De 10 beste aprilvissen in West-Vlaanderen

Hanne, Klaasje en Marthe van K3 zullen vanaf heden door het leven gaan als Kim, Kylie en Kate. Hanne en Marthe dachten al een tijdje aan het veranderen van hun namen, Klaasje sprong later mee op de kar om toch ook voor een internationalere klank te gaan, zo klinkt het bij de persdienst van Studio 100. Benieuwd hoe ze dat in Plopsaland De Panne gaan aanpakken. Het bekende trio werkt dezer dagen overigens 18 shows af in het Kursaal in Oostende (geen grap).

Banksy komt naar Oostende

2
De 10 beste aprilvissen in West-Vlaanderen

Het kunstproject The Crystal Ship, dat momenteel loopt in Oostende, meldt de komst van een ‘very special guest’, namelijk Banksy, de bekende (anonieme) Britse kunstenaar.

Signeersessie van Pharell Williams

3
De 10 beste aprilvissen in West-Vlaanderen

Op Facebook doet het bericht de ronde dat Pharell Williams zou signeren in Kortrijk.

Versterking voor N-VA Ardooie Koolskamp

4
De 10 beste aprilvissen in West-Vlaanderen

De lokale afdeling van N-VA in Ardooie/Koolskamp stuurt een persbericht de wereld in dat het bestuur wordt uitgebreid met voormalig voetballer Marc Degryse.

Dak van Sint-Eutropiuskerk gaat er letterlijk af

5
De 10 beste aprilvissen in West-Vlaanderen

Kortrijks schepen Wout Maddens laat dan weer weten dat in Heule het dak van de Sint-Eutropiuskerk wordt afgenomen. “Dringende instandhoudingswerken zijn absoluut noodzakelijk omwille van de vastgestelde houtworm. Het dak wordt tijdelijk op de plaats van Heule geïnstalleerd.”

Knack.be keert terug in de tijd

6
De 10 beste aprilvissen in West-Vlaanderen

Onze collega’s van Knack.be/LeVif.be lieten 1 april niet liggen. “Vorig jaar kaapten cartoonisten onze sites, dit jaar springen we in de teletijdmachine met bestemming: 1996. Dat is het jaar waarin onze eerste nieuwssites opgericht werden. Voor die gelegenheid steken we alle sites van onze magazines in een jaren 90-kleedje. Wie denkt dat vroeger alles beter was, zal alvast op dat punt zijn of haar mening moeten herzien”, laat de redactie weten.

Sleuyter Arena wordt ingepakt door Christo

7
De 10 beste aprilvissen in West-Vlaanderen

“In het kader van het kunstenfestival in Oostende The Crystal Ship hebben we groot bezoek aan te kondigen”, meldt BC Telenet Oostende. “Niemand minder dan de Bulgaars-Amerikaanse kunstenaar Christo komt vandaag onze baskettempel inpakken. Hij is wereldberoemd geworden met zijn inpakkunst.”

Van Marcke bouwt vergaderzalen om tot sauna’s

8
De 10 beste aprilvissen in West-Vlaanderen

Bij Van Marcke, gespecialiseerd distributeur in sanitair, verwarming en keukens, zouden onlangs enkele vergaderzalen omgebouwd zijn tot sauna of hamam, aldus een persbericht.

Afbraak Koninklijke Gaanderijen voor residentie ‘The Royal Galleries’

9
De 10 beste aprilvissen in West-Vlaanderen

Opvallend bericht van erfgoedbeweging Dement Oostende: “Nadat de stad Oostende had aangekondigd dat zij het stedelijk zwembad zal slopen, heeft Cloudgate Estate met de stad Oostende een princiepsakkoord bereikt om de site te herontwikkelen in een stijlvol vastgoedproject, de residentie The Royal Galleries. Het betreft een uiterst luxueus en exclusief project met appartementen voorzien van royale leefruimten en ruime zonneterrassen, en sommigen ervan zelfs met privézwembad. De stad Oostende blijkt een deel van de Koninklijke Gaanderijen op te geven omdat ze de kosten voor het onderhoud ervan niet langer op zich wil nemen. The Royal Galleries is uniek in zijn soort doordat het rechtstreeks toegang zal bieden tot een privé-strand.”

Tatoeage levert vrijstelling op bij VIVES

10
De 10 beste aprilvissen in West-Vlaanderen

Ook het onderwijs kon niet ontbreken. VIVES is namelijk op zoek naar studenten die het logo van VIVES op een zichtbare plaats op hun lichaam willen laten tatoeëren “als een blijvende herinnering aan je geweldige studententijd bij VIVES én als een manier om je hogeschool de rest van je leven in de kijker te plaatsen. Je doet het niet voor niks: wie het VIVES-logo laat tatoeëren, kan zich in ruil voor één vak naar keuze laten vrijstellen – met uitzondering van stage of eindwerk.”

(MF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.