Davy Vermeersch pakt uit met nieuw concept Zena

Na Eisbar pakt Davy Vermeersch nu uit met Zena, een maandelijkse clubnacht. © WVH
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Vanaf 18 mei krijgt club Zena onderdak in Furnevent. Een maandelijkse pop-updiscotheek, op Veurnse schaal weliswaar. “We willen mensen samenbrengen voor een compleet nieuwe clubervaring in onze regio, maar dan wel zonder de ‘toestanden’ van in de grootsteden”, zegt initiatiefnemer Davy Vermeersch.

Veurnenaar Davy Vermeersch (28) deed de voorbije jaren al horeca-ervaring op bij de Mozaïek, Villa Nova en ‘t Koncept, en was afgelopen najaar nog drie weken lang de drijvende kracht achter Eisbar op de Veurnse Grote Markt. “Daar kregen we veel leuke reacties op, dus keken we om er nu al een vervolg aan te breien”, vertelt hij.

Dat komt er in de vorm van een maandelijkse pop-updiscotheek in Furnevent, te beginnen op zaterdag 18 mei. “We doopten ons nieuwe concept ‘Zena’, wat Grieks is voor ‘mooi leven’. We mikken op alle leeftijden, vanaf 18 jaar. Dus niet alleen prille twintigers maar zeker ook dertigers die nog graag eens een stapje in de wereld willen zetten.”

“Bij ons kunnen ze terecht voor een echte discotheekbeleving, zoals die nog nooit eerder vertoond is in Furnevent. Denk aan een waanzinnige inkleding, ongeziene belichting en ook heel wat showelementen, zoals danseressen en vuurspuwers”, licht Davy alvast een tipje van de sluier.

Clubreglement

Alsof dat nog niet vernieuwend en exclusief genoeg is, wordt de foyer van Furnevent op deze clubavonden ingericht als pop-uprestaurant. “Geen traditioneel hamburgerkraam buiten dus, maar tafeltjes en stoelen waar je op voorhand een hapje kan eten, of tijdens het dansen even op adem kan komen met een lekkere pasta van onze foodpartner In The Box”, legt Davy uit.

We zijn zelf vragende partij voor security, we willen een kraaknet imago

“We staan overigens ook open voor andere samenwerkingen en uitwerkingen, zoals voor de VIP-zone.” Het is duidelijk dat hier op het premium-segment gemikt wordt. “We leggen stylish hipster op als dresscode. Met een rugzak of trainingspak kom je er niet in. We kozen ook voor het clubreglement. Daardoor mogen wij feesten van 22 tot 6 uur en de dranken serveren in glas, maar anderzijds moeten we bijvoorbeeld extra investeren in security. Daar zijn we overigens zelf vragende partij voor, we willen een kraaknet imago!”

Bekende dj’s

Ook qua dj’s zal het knallen. “Fre en Lanier worden onze residents. Voor onze opening konden we DJ Merlo strikken, die de MNM Start 2 DJ-wedstrijd won en eerder al het voorprogramma voor Dimitri Vegas & Like Mike verzorgde in Ibiza. Ook Renato Marquez, de violist die we al naar Eisbar haalden, zal er dan opnieuw bij zijn.”

DJ-battle en retro-editie

“De kalender is al helemaal rond, de komende maanden verwelkomen we Wout en F. R. A. N. K. voor een dj-battle en in het najaar plannen we een retro-editie met Yves Deruytter en X-TOF”, vertelt Davy.

“In december en januari willen we de Eisbar weer opzetten op de markt, om vanaf februari hier weer één keer per maand verder te gaan met Zena”, aldus Davy.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier