Davy Himpe is 48ste Gullegemse carnavalprins

© AV
Redactie KW

Hij kon het aanvankelijk zelf moeilijk geloven, maar Davy Himpe is in de nacht van 23 op 24 februari als ‘Kiekeboe’ verkozen tot 48ste carnavalprins. Hij won van de populaire Michiel Thermote en Frank Dewaegenaere.

Mocht het alleen van de persoonlijke voorkeurstemmen (587) afgehangen hebben dan was Michiel, met de steun van KSA en Chiro en de klanten van Het Rusteel (waar hij zaalverantwoordelijke is, op één been gewonnen. De nieuwe prins, Davy, kreeg niet eens de helft hiervan.

In de meeste praktische proeven bleek Davy echter duidelijk de meerdere en moest Michiel ook zijn andere opponent Frank – Klus – Dewaegenaere dikwijls laten voorgaan. Over de hele lijn bleek Davy, de voorzitter van carnavalgroep Gullewappers, echter met 63 punten voorsprong de beste en de meest evenwichtige kandidaat.

“Ik kan echter nog niet goed geloven dat ik – die als kleine jongen al verzot was op carnaval – hier nu een jaar lang als prins de scepter mag zwaaien”, zei prins Davy I in een eerste spontane reactie. “Wij zullen ons best doen om er een leuk en boeiend jaar van te maken.”

(AV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.