Davidsfonds Meulebeke pakt uit met creatieve fietstocht

Kurt Mistiaen, Filip De Clerck met Juliette en Koen Vanderbeke.© (Foto Luc)
Kurt Mistiaen, Filip De Clerck met Juliette en Koen Vanderbeke.© (Foto Luc)
Redactie KW

Onder de noemer ‘Dwars door Meulebeke’ organiseert de plaatselijke Davidsfondsafdeling een creatieve zoektocht over 25km van 27 juni tot 31 augustus. Inschrijven is verplicht, maar de deelname is volledig gratis.

Op zondag 27 juni om 10 uur is er de openingsfietstocht met avonturierreporter Wouter Deboot die van het noorden van Australië tot het zuidelijkste punt van Nieuw-Zeeland fietste. In Wouters geboortedorp Meulebeke kan men nu Dwars door Oceanië / Meulebeke herbeleven.

Het Davidsfonds plaatste vorige zomer twaalf infoborden op evenveel uitgelezen locaties. “Iedere locatie is gekoppeld aan een belevenis uit Wouters tocht Dwars door Oceanië”, aldus Filip De Clerck, voorzitter van het Davidsfonds. “Hieraan wordt het verhaal verbonden aan een Meulebeekse situatie. De 25km lange wandel- of fietstocht slingert zich langs rustige paden. Je kan de borden ook met de wagen bereiken. De route kan via de pijlen van het Davidsfonds gevolgd worden. De zoektocht start op het Zuid-Australiëplein en eindigt op de parking van het OC Vondel. Inschrijven gebeurt via www.davidsfonds.meulebeke.be. Aan deze tocht is er ook een wedstrijd verbonden. Formulieren zijn te vinden op www.davidsfonds.meulebeke.be of in papieren versie in de bib, bij Bloemen Rani, bij de bakkers Seys, Ignace of Carlo en Nathalie.”

QR-code

“Bij elk bord stellen we een eenvoudige meerkeuzevraag over het bord of de omgeving”, neemt bestuurslid Koen Vanderbeke over. “Op enkele borden staat een QR-code. Als je die inscant, hoor je een leuke vertelling en een vraag van Wouter Deboot. Voor de schiftingsvraag stellen we de creativiteit op de proef. Wat heeft jou op de route geboeid? Giet jouw antwoord in een gedicht, een foto of een filmpje, tekening, schilderij, een tekst…”

“Heb je alle antwoorden juist, dan wordt jouw inbreng gejureerd door de kunstenaars Greet Desal, Jonas Vanderbeke en Frans Vercoutere. Ze houden rekening met de leeftijd. Er zijn prachtige prijzen te winnen. De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 19 september om 10 uur in de academie voor Muziek en Woord in de Karel Van Manderstraat”, besluit Koen Vanderbeke. (LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.