Davidsfonds Meulebeke en Heemkring speuren naar nieuwe buren

Redactie KW

Tijdens de Nacht van de Geschiedenis gaat de plaatselijke DF-afdeling samen met Heemkring Mulenbeca op 10 maart op zoek naar nieuwe buren. Tijdens een boeiende avond op de Paanders serveren zij drie vreemde vertelsels.

“Met het Davidsfonds en de heemkring Mulenbeca speuren we naar onze nieuwe buren dichtbij en veraf. Om dit te illustreren, hebben we een schitterend drieluik verhalen in de aanbieding”, zegt Davidsfondsvoorzitter Filip De Clerck. “Meer dan 40 jaar geleden streken de eerste Turkse Meulebekenaren neer, van gastarbeiders tot geïntegreerde en gewaardeerde medeburgers.”

“In het tweede verhaal staan de West-Vlaamse Brusselse priester Daniël Alliët en de Belgische Marokkaan Mohammed El Bachir centraal. Daniël ontfermde zich over de asielzoekers die in zijn Begijnhofkerk welkom zijn. Mohammed El Bachir verloor zijn vrouw bij de terreuraanslagen in Brussel. Samen brengen zij een aangrijpende getuigenis.”

UFO-meldpunt

“En tot slot laten we Frederick Delaere aan het woord, die vanuit Meulebeke het Belgisch UFO-meldpunt coördineert. Sinds het einde van de jaren veertig spreken UFO’s tot de verbeelding. In Meulebeke bevindt zich sinds 2007 het Belgisch UFO-meldpunt. Initiatiefnemer Frederick Delaere wil de meldingen op een kritische en wetenschappelijke manier onderzoeken.”

De Nacht van de Geschiedenis vindt plaats op 10 maart om 19.30 uur in de Paandersschool, Paandersstraat 49 in Meulebeke. Vooraf inschrijven (tot 3 maart) is noodzakelijk. (LB)

DF/voordeelkaart: 5 euro, DF leden: 8 euro, anderen: 10 euro. Inschrijven: declerck.filip@skynet.be of www.meulebeke.davidsfonds.be – 051 48 52 79.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.