Davidsfonds Kuurne stelt nieuw programma voor

Nadine Delcour, Anne De Meester, Remi Dejaeghere, Sylvie Derez, voorzitster Catherine Boury, Karel Decoene, Luc Desmet, Christine Quaeghebeur, Jan Sergeant, Martine Decorte en Annemie Belaen. Ontbreken op de foto: Jo Depypere, Greta Verhaeghe en Lien Haemers. © ADM
Redactie KW

Nu alles weer wat mag, start Davidsfonds Kuurne met een goedgevulde agenda voor 2021-2022. Zo treedt op 23 oktober het Kleinkunstkollektief op in zaal Kubox.

Davidsfonds Kuurne stond niet stil tijdens de coronaperiode. Het bestuur organiseerde in de voorbije lente een succesvolle speurtocht met meer dan 400 deelnemers en stuurde via Facebook ook regelmatig enkele wedstrijden rond zoals maak een coronaliedje of schrijf een coronagedicht.

Op 23 oktober komt Het Kleinkunstkollektief naar Kuurne. Om 20 uur treedt de band op in zaal Kubox. “We hebben, na veelvuldig contact met de vrijetijdsdienst van de gemeente over wat er wel en niet toegelaten was in verband met de coronamaatregelen uiteindelijk besloten om dit concert een maand later te programmeren”, vertelt voorzitster Catherine Boury. “Het is wel jammer,” vult bestuurslid Anne De Meester aan, “dat de gemeente in hun nieuwe infoboekje nog steeds 25 september vermeldt als datum voor het concert, terwijl het concert op voorstel van de gemeente zelf doorgaat op zaterdag 23 oktober.”

Het Kleinkunstkollektief brengt de mooiste parels uit 50 jaar kleinkunst in een akoestische versie en met verfijnde passie. Het is een mooie afwisseling van luisterliedjes en aanstekelijke meezingers, die altijd wel ergens bekend in het oor klinken. Op het programma staan onder meer Boudewijn De Groot, Wim Decraene, Willem Vermandere, Herman Van Veen, Kris De Bruyne, Urbanus, Wigbert, Walter De Buck, Miel Cools, Guido Belcanto, Jan De Wilde, Bobbejaan Schoepen en vele andere onsterfelijken. Het Kleinkunstkollektief is kippenvel, humor én ambiance!

Boekenwurmen

En dan is er natuurlijk opnieuw Junior Journalist. Enkele bestuursleden zullen dit nationaal initiatief van het Davidsfonds nog eens voorstellen tijdens de vergadering van alle directeurs van de Kuurnse lagere scholen. “Gelukkig zijn er nog altijd kinderen die graag lezen”, zegt bestuurslid Annemie Belaen. “Kinderen hebben veel verbeelding, zijn creatief en schrijven vaak een heel origineel verhaal. Het thema dit jaar is De wereld na 2030. Alle kinderen van het vijfde en zesde leerjaar mogen hun verhaal inzenden ten laatste tegen 1 december. De voorwaarden staan op de website.”

Het Davidsfonds van Kuurne.
Het Davidsfonds van Kuurne. © ADM

Zoals elk jaar is er de boekenbeurs Vers Geperst op zaterdag 9 en zondag 10 oktober”, vertelt voorzitster Catherine Boury. “De beurs gaat door in Hoeve Vandewalle en iedere bezoeker wordt verwelkomd met ofwel een aperitief in de voormiddag ofwel een verwenkoffie in de namiddag.” (ADM)

Alle info en tickets: www.davidsfondskuurne.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier