Davidsfonds Kuurne daagt iedereen uit voor online schrijfwedstrijd

© Getty Images
Redactie KW

In coronatijden verlangen veel mensen naar iets leuks dat de verveling kan doorbreken. Daarom is Davidsfonds Kuurne van start gegaan met een schrijfwedstrijd.

“Zolang we in ons ‘kot’ moeten blijven, gaan we door met dit initiatief”, weet Catherine Boury, voorzitster van het Davidsfonds Kuurne. “Elke week op donderdag plaatsen we op onze Facebookpagina en Instagram een opdracht of een uitdaging voor onze deelnemers om zo hun tijd creatief te kunnen invullen. Het is een wedstrijd voor alle leeftijden waarvoor elke deelnemer telkens een week de tijd krijgt om zijn resultaat door te sturen. Op woensdag publiceren we dan de beste inzendingen en maken we de winnaars van de week bekend.” De eerste uitdaging was om een dagboekfragment te schrijven van maximum 500 woorden over een dag in tijden van corona. Naast ernstige fragmenten, bereikten ook tal van grappige fragmenten de mailbox van het Davidsfonds. De eerste winnaars van deze schrijfwedstrijd waren afgelopen week Graziëlla Masselis, Tine Naeyaert en Nore Delahoutre. Na de coronamaatregelen zullen zij hun prijs ontvangen. (BRU)

Wie ook wil deelnemen aan deze wekelijkse wedstrijd, kan zijn werk insturen naar kuurne@davidsfonds.net. Wel eerst kijken wat de weekopdracht is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier