Davidsfonds Desselgem organiseert schattentocht

René Depla en Lieven Harinck.© (Foto GDW)
René Depla en Lieven Harinck.© (Foto GDW)
Redactie KW

In het kader van de Nachten van de Geschiedenis, van 8 tot 14 maart, heeft Davidsfonds Desselgem een coronaveilige wandeling uitgestippeld. De bedoeling is om, binnen de huidige sociale beperkingen, de leden en het brede publiek te laten genieten van erfgoed, kunst en natuur in Desselgem.

“Het nationale thema van de Nachten van de Geschiedenis is ‘schatten’. Er zijn in Desselgem toch wel enkele schatten te vinden. Via een boekje krijgt de wandelaar geschiedkundige informatie bij de plaatsen waar hij voorbijkomt. De wandeling is 7 km en loopt meestal langs heel toegankelijke wegen en paadjes”, zegt erevoorzitter René Harinck. “We hebben ook een alternatieve weg voor minder mobiele mensen of ouders met een kinderwagen.”

“En er is meer: we hebben een fotowedstrijd gekoppeld aan de wandeling. Van alle ingestuurde foto’s zullen de drie schattigste beloond worden met een prijs. De fotowedstrijd eindigt op 31 mei”, aldus voorzitter Lieven Depla.

Info: gratis boekjes aanvragen kan via desselgem@davidsfonds.net, op 0497 50 39 86 of in de bibliotheken van Waregem en Desselgem

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.