David Poltrock is Cultureel Ambassadeur van Poperinge

Geert Barbry, Joseph Delaleau, Joris Cambie, Gery Boeraeve en David Poltrock. © MD
Redactie KW

Tijdens een academische zitting werd muzikant David Poltrock (42) uitgeroepen tot Cultureel Ambassadeur van zijn geboortestad Poperinge.

David Poltrock, die nu in Schaarbeek woont, is bekend als keyboardspeler van onder meer Hooverphonic, Triggerfinger, Yasmine, Jan Leyers, Monza, De Mens en Adamo. In de studio of tijdens tournees speelde hij met vele tientallen bands, ook in Duitsland en de Verenigde Staten. Hij trad op als producer voor onder andere Yevgueni, Tom Helsen en Els De Schepper. Zijn roots had hij bij de Poperingse bands 2 Hondjes, Viva Vendetta, Babel en The Boondocks.

Gepersonaliseerde nummerplaat

David Poltrock, die ook cello, gitaar, bas en drums speelt, kreeg een gepersonaliseerde nummerplaat ‘POP-8970’, een cheque van 750 euro en een kunstwerk.

Brouwer van ‘De Plukker’ Joris Cambie werd uitgeroepen tot ‘Meest Verdienstelijke Poperingenaar van 2016’. ‘Stille Kracht’ achter een vereniging in 2016 werd Gery Boeraeve, die zich al veertig jaar inzet voor de toneelvereniging Ic Dien, gevolgd door Geert Barbry (Blaublues Haringe en Flor Barbry’s Volkstoneel voor Frans-Vlaanderen) en Jozef Delalleau (sinds dertig jaar secretaris van de Landelijke Gilde).

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier