David Galle ‘komt’ naar Brugge

Piet De Ville

De Brugse comedian David Galle heeft met ‘David Galle Komt’ een nieuwe show en die brengt hij uiteraard ook in zijn thuisstad, op 18 januari in de Stadsschouwburg.

Het jaar 2020 wordt bijzonder voor David Galle. De naar Brugge uitgeweken Wervikaan is dit jaar 20 jaar actief als comedian, hij is tien jaar professioneel bezig en wordt 40 jaar jong. En misschien nog het belangrijkste: het is ook het jaar waarin hij met zijn nieuwe avondvullende show ‘David Galle Komt’ de stadsschouwburg van zijn eigenste Brugge aandoet. Reden genoeg voor promotor Pieter Dewulf van Comedyshows.be om aandacht te vragen voor het nieuwe werk van de Brugse comedian. “Met mijn nieuwe show wil ik, in tijden waarin iedereen zich een virtuele identiteit kan aanmeten, tegen de stroom ingaan. Ik ben niet op tv of online, maar ik kom. In het echt”, zegt Galle. “Ik ga op zoek naar de klik zonder muis, naar het contact zonder stopcontact, naar een band zonder breedband.”

Met de nieuwe show wil Galle ook een stuk zijn eigen verhaal vertellen. Het verhaal van zijn jeugd, van zijn moeilijke tijd op de schoolbanken en hoe hij dit herkent in wat zijn zoontje nu meemaakt. “Net zoals ik als kind is mijn zoon ook wat onrustig op school. Hij zoekt zijn draai maar het is niet evident die te vinden in dit onderwijssysteem. Nu wordt er over gesproken over ADHD; vroeger zeiden ze ‘hij dient voor niets, misschien alleen voor strontraper achter de trein…”, zegt Galle wat uitdagend. En op een mee ernstiger noot: “Het onderwijssysteem laat heel veel kinderen links liggen. Als je niet goed bent in rekenen of schrijven ben je afgeschreven. Er wordt niet op zoek gegaan naar andere talenten en waarden van een kind. Dat observeer ik bij mijn zoon. Een belangrijk deel van mijn show gaat daar over. Maar het blijft humor natuurlijk. Ik garandeer dat er veel zal gelachen worden! Het is wel zo dat ik in de show wat andere dingen brengen dan mensen van me gewoon zijn. Ik blijf David Galle maar het is of en toe nodig om jezelf voor een stuk her uit te vinden. Andere comedians die na mij zijn opgekomen, doen nu ongeveer wat ik al een tijdje doe en het is belangrijk om er tussenuit te springen in dit vak.”

David Galle ‘Komt’ heeft plaats op zaterdag 18 januari om 20 uur in de Stadsschouwburg in Brugge. Voor alle verdere info en bestellen van tickets zie www.comedyshows.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.