David Coeman speelde mee in Familie: “Om mijn stiefdochter te verrassen”

David Coeman met siefdochter Elise Ghesquiére, die aan de oorzaak lag dat hij mocht figureren in Familie. © WO
Redactie KW

Lekker onderuitgezakt in de sofa verslikte Familie-kijkend Rekkem zich in de chips en de pindanootjes. Tijdens een prangende ondervraging van Amelie De Wulf, gespeeld door actrice Erika Van Tielen, kwam plots de Rekkemse schrijnwerker David Coeman als politie-inspecteur de huiskamers binnengestapt.

David Coeman (39) komt meermaals nadrukkelijk in beeld terwijl zijn collega-agent gerichte vragen stelt aan Amelie De Wulf. Plichtbewust en minutieus noteert hij alles in een notitieboekje. Dat doet hij met de flair van iemand die al zijn hele leven lang op de planken staat. Het begin van een veelbelovende carrière als soapacteur?

De vader van Emilio (9) en Matteo (13) zet ons meteen met beide voetjes op de grond. “Ik heb nog nooit eerder geacteerd. Dit was mijn eerste en waarschijnlijk ook laatste keer. Meer nog, ik kijk zelfs nooit naar ‘Familie'”, verrast hij.

Hoe hij voor de camera’s van de VTM-soap beland is, heeft volgens David alles met geluk en niets met kunde te maken. “Mijn vijftienjarige stiefdochter Elisa Ghesquiere is een hevige fan van Familie. Ze volgt ook allerlei soapgerelateerde Facebookgroepen. Zelf droomt ze er al lang van om eens te figureren in de soap. Daarvoor schreef ze zich al enkele keren tevergeefs in. Toen ze las dat de VTM-soap op zoek was naar een edelfigurant (een figurant die duidelijk of close-up in beeld is, nvdr.), vond ze dat een geknipte rol voor mij. Maar ik was niet overtuigd en vooral niet geïnteresseerd.”

Mooie ervaring

Maar omdat David haar wou verrassen, besloot hij zich toch in te schrijven. “Het was meteen bingo. Totaal onverwacht werd ik geselecteerd uit 25 kandidaten. Ik werd in de opnamestudio in Lint verwacht op de derde opnamedag na de lockdown.”

“De coronamaatregelen waren vrij strikt: Ik heb maar weinig gezien van de coulissen, mocht geen contact zoeken met de Familie-acteurs en ik moest zelf gepaste kledij meebrengen. Ik werd er om 11 uur verwacht, om 12.30 uur was alles al achter de rug. Alles is dan ook heel vlot verlopen. We repeteerden drie keer en het script werd nog even aangepast. Alles werd in één keer gefilmd en er werden nog enkele aparte shots genomen. Het was een mooie ervaring. Je ziet zoiets altijd op televisie, en nu stond ik er plots middenin!”

En heeft Familie er sindsdien een fan bij? “Eerlijk gezegd volg ik de soap nog altijd niet”, relativeert de trainer van de U11 bij Rekkem Sport zijn opmerkelijk televisieoptreden. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier