David Bernaert houdt van sleutelen aan motoren én bier brouwen

David Bernaert deelt zijn passie voor het brouwen van bier met deze voor oude moto's en auto's. (foto LC)
Redactie KW

David Bernaert (40), een telg van de bekende Middelkerkse familie Bernaert, heeft een passie voor alles wat met techniek te maken heeft. “Het begon toen ik op 11-jarige leeftijd een brommertje in handen kreeg en ik er niet alleen mee reed, maar er ook begon aan te sleutelen.”

“Motorfietsen, auto’s en techniek hebben me sindsdien nooit meer losgelaten. Ondertussen heb ik al een mooie collectie met enkele motorfietsen van het merk BMW en Harley Davidson. Ik ben ook verzot op Volkswagenbusjes en de befaamde kever van dat merk. Tussen mijn collectie heb ik ook enkele Amerikaanse Fordpareltjes staan”, weet David Bernaert te vertellen. “Ik ga vooral op zoek naar motorfietsen en auto’s in hun originele en ongerestaureerde staat. Ik hou niet van opgetutte modellen, een oldtimer moet zijn oudheid tonen. Het belangrijkste is dat ze goed rijden.”

David sleutelt niet alleen graag aan z’n oldtimers, maar rijdt er ook effectief mee. Momenteel heeft hij acht nummerplaten die zijn ingeschreven. In zijn loods is trouwens van alles te vinden wat met auto’s en moto’s te maken heeft, van oude en nieuwere olieblikken tot emailborden met reclame van auto’s of auto-onderdelen.

Naast zijn passie voor sleutelen aan motoren heeft hij ook nog een voorliefde voor muziekinstallaties. Zo heeft hij een grote verzameling vinylplaten. “Ik denk dat ik toch zo’n 1.200 33-toerenplaten in mijn bezit heb. Naast mijn muziekinstallaties met grote, echte boxen, heb ik ook nog oude radio’s op lampen en platenspelers uit vervlogen tijden”, lacht hij.

Brouwersfamilie

Van muziek is het een kleine overstap naar een café en ook in deze sector is David van alle markten thuis. De familie Bernaert staat in de regio immers bekend als de brouwersfamilie bij uitstek. Het begon bij de overgrootvader van David, Georges. Daarna was er zijn grootvader Wilfried, zijn vader Jo en nu is ook David zelf betrokken bij het brouwen van bier.

Sedert 2015 verkoopt David, samen met zijn vader Jo, het bekende bier Braven Apostel aan zowel horecazaken als particulieren. “Het bier wordt gebrouwen in de proefbrouwerij in Lochristi en wij beschikken momenteel over een trippel van 8% en een donker bier van 10%. Braven Apostel Tripel heeft een unieke smaak en is op geen enkel vlak te vergelijken met een ander bier”, geeft David nog mee. Naar de toekomst toe wil hij in zijn afhaalpunt aan de Slijpebrug een soort gezellig cafeetje installeren voor wie bier komt afhalen.

Wie meer wenst te weten over de passie van David of kennis wil maken met het bier Braven Apostel kan contact opnemen met David via 0478 33 98 89.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier