David Beernaert rijdt in eigen gemeente twee interclubs

David Braet in volle actie in Ruddervoorde, eerder dit jaar. © Foto Coghe
Redactie KW

David Beernaert heeft een zege op zak. Aan Vives Hogeschool studeerde hij af als bachelor bedrijfsmanagement. In combinatie met koersen niet evident. De derdejaarsbelofte rijdt zaterdag de eerste Dwars door (eigen) Wingene.

Wellicht zal de twintigjarige kerel deze interclub voor elites zonder contract en beloften niet winnen. Ook al heeft hij de beste parcourskennis.

“Bij mijn ploeg hebben we een paar renners die kans maken”, benadrukt de pion van VDM-Trawobo. “Op onze clubtrainingen heb ik gezien dat Robby Cobbaert in orde is. En Jonas Volkaert won al een koers. Hij is snel, voor hem is de omloop in Wingene heel geschikt.”

“Het parcours is bijna hetzelfde als van Wingene Koerse. Er zit enkel een extra lus in, en de aankomst ligt op een andere weg. Overal zijn het vrij brede wegen. Die ik bijna elke dag doe.”

Lange werkstage

In het seizoen dat een maand geleden van start ging, kon Beernaert nog geen gensters slaan. In Oudenburg, Geluwe, Merelbeke en Herbeumont speelde hij niet mee voor de betere prijzen.

“Ik had gehoopt wat verder te staan”, geeft hij toe. “Op dit moment ben ik niet beter dan vorig jaar, mijn tweede seizoen bij de beloften. Ik kan dat wel verklaren. Om mijn diploma te halen, heb ik een werkstage van zestien weken achter de rug. Werken van acht uur ’s morgens tot zes uur ’s avonds.”

“Veel tijd om te trainen, restte er niet. Vandaar dat ik mijn diploma niet zal verzilveren. Ik was al van plan verder te studeren. Die werkstage heeft me nog meer overtuigd. Aan de universiteit ga ik handelswetenschappen studeren. Over twee jaar kan ik ook dat diploma hebben.”

Twee koersen

Beernaert ondervond dat studeren en koersen een iets makkelijker combinatie is dan werken en koersen. Als inwoner van Wingene heeft hij de wieleroorlog – Wingene for Cycling scheurde zich af van De Stoempers – gevolgd. Het kwam zelfs tot een rechtszaak.

“Als ik me niet vergis, besliste de rechter dat tussen Dwars door Wingene en Wingene Koerse twee maanden moest zitten”, weet Beernaert. “Als renner vind ik het leuk dat ik in eigen gemeente twee keer een interclub kan rijden. Of het uit economisch oogpunt mogelijk is beide koersen te blijven organiseren, weet ik niet. Het zou jammer zijn als er over vijf jaar in Wingene geen koers meer is.” (Hans Fruyt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier