Dave Braem richt facebookgroep op Oostkampse middenstand te ondersteunen

© foto GS
Redactie KW

De maatregelen van het inperken van het Coronavirus treft heel wat handelszaken in Oostkamp, vooral de horeca. Zaterdagochtend heeft Dave Braem (39) uit Moerbrugge het initiatief genomen om met een facebookgroep ‘Oostkamp Solidair’ de plaatselijke middenstand te ondersteunen in deze moeilijke tijden.

“Met onze basketbalvereniging Blue Stars hadden we donderdag al beslist om alle trainingen op te schorten wegens het corona virus tot 31 maart”, weet hij te vertellen. “Via mijn contacten in Brugge had ik mij lid gemaakt van Brugge Solidair. Ik heb deze ochtend Oostkamp Solidair opgestart om ook in Oostkamp mensen op te roepen om rekening te houden met iedereen die getroffen wordt door het coronavirus”, aldus Dave.

Vereenzaming van oudere mensen

“Daarbij denk ik vooral aan de risicogroepen, oudere mensen die nu vooral gevraagd worden om niet meer buiten te komen”, Gaat Dave verder. “Ik doe dan ook een warme oproep aan iedereen in Oostkamp om uit te kijken naar hun buren, contact met hen op te nemen op regelmatige basis en hulp te bieden waar nodig is. Wel te verstaan met zo weinig mogelijk fysiek contact te maken. Door mijn werk kom ik geregeld in contact met deze bevolkingsgroep en moet toch vaststellen dat er een vorm van vereenzaming is, iets dat door het Coronavirus zal versterkt worden. De kans bestaat dat de risicogroep van oudere inwoners nu nog minder naar buiten komt, minder contact opneemt met familie en buren en dat juist willen we met Oostkamp Solidair voorkomen”, legt Dave uit.

Lokaal blijven kopen

Daarnaast doet de facebookgroep ook een warme oproep om lokaal te blijven kopen, en ook de lokale horeca te steunen door maaltijden af te halen. “We willen vooral een platform zijn waar alles voor Oostkamp een beetje gecentraliseerd is. We zien de eerste berichten verschijnen op #8020 maar ze gaan soms verloren tussen alle andere berichten waardoor ze hun doel een beetje missen”, gaat Dave verder. “Ook willen we via deze weg een oproep doen om een oplossing te bieden aan kinderopvang. Zo kunnen ouders die tijd hebben zich ter beschikking stellen van zij die moeten gaan werken. Ook mensen die boodschappen doen voor anderen kunnen van dit platform gebruik maken.”

Het positieve aan het coronavirus is dat het het goede in de mensen toch naar boven haalt en de solidariteit groot is. In enkele uren dat de facebookpagina online staat, valt al heel wat reactie te lezen en worden er ook andere initiatieven naar aanleiding van het coronavirus bekend gemaakt.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier