Dartstornooi in zaal Geitenhove in Hooglede ten voordele van de vzw 4Stefanie

De bezielers van de vzw en organisatoren van het tornooi: v.l.n.r. Wies Ennekens, Louis Verhaeghe, Lucia Bruyneel, Lorenzo Bruyneel en Frederik Van Allemeersch. © Frank Meurisse Frank
Koen Kerkaert
Koen Kerkaert Medewerker KW

Op zaterdag 26 februari vindt op de St.-Jozefsparochie in zaal Geitenhove een Darts Tournament plaats. Dit evenement kadert in een reeks activiteiten waarbij de opbrengst integraal naar de vzw 4 Stefanie gaat.

De vzw 4 Stefanie werd opgericht ter nagedachtenis van Stefanie Dequirez die in 2018 op 33-jarige leeftijd, zeven weken nadat ze bevallen was van een dochtertje, overleed aan een trombose. Team 4 Stefanie bestaat uit een hechte groep vrienden die al meerde keren succesvolle events organiseerden.

Militairen Lorenzo Bruyneel en Frederik Van Allemeersch fietsten twee zomers geleden naar Santiago de Compostella. Die prestatie bracht ruim 15.000 euro op voor de vzw BiJeVa. Dit inspireerde hun collega’s bij Defensie, Wies Ennekens uit Ingelmunster en Hoogledenaar Louis Verhaeghe, om ook een bijzonder inspanning te leveren voor de meest kwetsbaren. Ze zijn beiden fervente recreatieve fietsers en drijvende krachten achter de vzw 4 Stefanie.

“Van 19 tot 25 juni nemen we deel aan Tour Transalp 2022, een van de meest spectaculaire meerdaagse amateurwielerwedstrijden. We vertrekken vanuit de Zwitsers Alpen om 610 kilometer en 15.864 hoogtemeters later in de Italiaanse Dolomieten aan te komen. Zeven opeenvolgende dagen zullen we samen met veel weerstand een moeilijk pad berijden dat de weg die kansarme jongeren vandaag moeten afleggen, symboliseert.”

BiJeVa en Allez Eddy

“Na twee moeilijke covidjaren, waarbij bewegingsvrijheid werden ingeperkt, verleggen we onze focus naar een nieuw sociaal geëngageerde event-reeks”, vertelt Louis. “Zes maanden lang bouwen we op naar het rijden van die Tour Transalp. Dit met als doel zoveel mogelijk financiële steun te verzamelen voor twee warme vzw’s. BiJeVa is een vrijwilligersvereniging die zich toespitst op het ondersteunen van kinderen tussen de 6 en 14 jaar en hun ouders om structureel hulp te bieden bij kansarmoede. Dit gaat over jeugdvakanties op maat, daguitstappen en themadagen voor de kinderen zelf. Daarnaast ondersteunen we de ouders. Een luisterend oor, geven van advies bij administratieve kwesties of het aanbieden van onmiddellijke steunpakketten om de hoogste noden af te wenden.”

Ons doel is zoveel mogelijk financiële steun te verzamelen voor twee warme vzw’s

“Allez Eddy vzw is een kleinschalig project met de klemtoon op sport, ontmoeting, training van vaardigheden en het vormen van identiteit bij jongeren en kinderen. De wielersport in al haar facetten, wordt een middel in de ontwikkeling en groei van die jongeren. Door hen te helpen beoogt die vzw de integratie van kansarme jongeren laagdrempelig te houden. Ze kunnen er terecht voor degelijke fietsen, beschermingsmateriaal en geschikte kledij. Er wordt bijstand voorzien om hen respectvol te leren omgaan met hun materiaal en het onderhoud ervan. Samenwerkingsverbanden met lokale sportverenigingen, zorgen dat het bereik van de vzw wordt uitgebreid.”

Yves en Ann-Sophie

“Het peterschap is aanvaard door onze huidige Belgische kampioen tijdrijden Yves Lampaert. Via hem hopen we onze zichtbaarheid op sociale media te verhogen. De opmars van het vrouwenwielrennen is in volle gang. Daarom zijn we heel tevreden dat Ann-Sophie Duyck het meterschap op zich heeft genomen. Deze vijfvoudige Belgisch kampioene tijdrijden heeft in Vlaanderen het vrouwenwielrennen mee op de kaart gezet.”

“In aanloop naar die Trans Alp-uitdaging staat op zaterdag 26 februari in Hooglede een dartstornooi gepland. De wedstrijdleiding is in handen van Rino Ameel, voorzitter van DC ’t Geniep, en wordt ondersteund door de dartsspeciaalzaak van Wesley Verhoeven. Het evenement was in twee dagen volledig volgeboekt. 120 darters zullen met plezier het beste van zichzelf geven.”

“In maart zijn er begeleide trainingsritten in de regio Heuvelland en de maand erna staan de Vlaamse Ardennen op de planning. In mei organiseren we tenslotte nog een koers-op-rollen-kampioenschap en onze Tour Transalp komt elke dag met een beeldverslag op onze sociale mediakanalen”, vertelt Louis Verhaeghe.

Alle info over het dartstornooi via de Facebookpagina 4 Stefanie. Vrije giften kunnen gestort worden op het rekeningnummer BE27 7390 1695 3173, met vermelding ‘gift 4 Stefanie’.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.