Dartsspeler Mario Vandenbogaerde nu ook in Brugge gevierd

Mario Vandenbogaerde zijn derde plaats op het voorbije WK darts werd ook in Brugge gevierd, bij zijn club BC De Klokke. © ACR
Redactie KW

Mario Vandenbogaerde uit Beselare slaagde er onlangs in om als enige Belg ooit de halve finales te bereiken van het BDO WK darts in Londen. Zijn stunt is ook BC De Klokke, zijn club in Brugge niet ontgaan.

Super Mario stond vanaf 2001 op de eerste plaats in de individuele ranking van de Belgische dartsbond, werd in 2005 kampioen en stopte daarna met de sport. Na twaalf jaar was het zijn echtgenote Carla Dumoulein die hem ertoe aanzette opnieuw te beginnen, bij de Comeback Darters in Stasegem. Daarnaast werd hij ook lid van dartsclub De Klokke in Koolkerke. Het was Ferdie Boffel, kapitein van de ploeg, die Mario, waarmee hij destijds nationaal in dubbel speelde, naar Brugge haalde om hem aan de Brugse competitie te laten meedoen. Voorzitter Filip van de Water (BC De Klokke) is bijzonder fier op wat Mario in Londen heeft gepresteerd. “Een knalprestatie is het. Hij heeft er ook veel voor gedaan, tot vier uur trainen per dag. Dankzij de steun van zijn vrienden en de goede sponsoring zoals FM Protec waar hij op kon rekenen is hij zover geraakt.”

De dartscompetitie in Brugge zit overigens in de lift, met twee reeksen van tien ploegen. BC De Klokke staat in de reeks met sterkere spelers op kop. “De interesse in het darts is groter geworden”, vindt de voorzitter. “We gaan er ook nationaal op vooruit, naast onze noorderburen waar toch ook veel talent aanwezig is. Veel Bruggelingen gaan overigens naar Nederland om te spelen.”

Voor Mario, een zelfstandige aannemer, is alles in eigenlijk in Brugge begonnen. De Dartshop mocht voor het Duitse One 80 een speler aanstellen om hun artikelen te promoten. En zo keerde Vandenbogaerde na twaalf jaar terug. Om zich te kunnen kwalificeren voor het WK nam Mario aan diverse tornooien in Europa deel en eindigde zo op de elfde plaats in de ranking. Dankzij zijn halve finale staat hij nu op plaats acht. Zijn plaats in de halve finale was voor hem buiten alle verwachtingen. “Meer zat er niet in denk ik, want op het einde begon ik te verkrampen omdat het zo lang duurde. Het is een droom die uitkwam. Dankzij mijn gedeelde derde plaats ben ik nu sowieso zeker van mijn deelname aan het volgende WK.”

Mario neemt komend weekend deel aan de Dutch Open, ‘s werelds grootste dartstornooi. Uiteraard probeert hij ook daar zo ver mogelijk te geraken. “Ik heb alvast minder stress. Ik kan er rustiger spelen en hopelijk mijn ranking nog eens verbeteren.”

Ferdie Boffel (BC De Klokke) trekt als bondscoach van het nationale G-team darts met een viertal spelers naar het Nederlandse Assen, voor deelname aan het G-tornooi. Onder hen de Bruggeling Serge Van Belle.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier