Dapalo organiseert in maart toch editie van haar Daiselrun

Voorzitster Dorine Desmet van Dapalo Dadizele. (foto JS)© ©Jan STRAGIER
Voorzitster Dorine Desmet van Dapalo Dadizele. (foto JS)© ©Jan STRAGIER
Redactie KW

In 2020 was de Daiselrun in Slypskapelle een van de weinige loopwedstrijden die in onze regio nog op een normale manier kon doorgaan. Op 6 maart hoopt atletiekvereniging Dapalo opnieuw haar loopwedstrijd, op de manier waarop een tijdrit wordt georganiseerd, door te kunnen laten gaan. “De honger bij atleten naar wedstrijden is heel erg groot”, aldus voorzitster Dorine Desmet.

Op zaterdag 29 februari 2020 namen enkele honderden atleten deel aan de Daiselrun in Slypskapelle, een loopwedstrijd op de weg die reeds voor de negende keer werd georganiseerd. Sindsdien blijven wedstrijdlopers op hun honger zitten. Sinds het uitbreken van de coronacrisis stippelen organisatoren van loopwedstijden nog wel parcoursen uit en ook aan verschillende virtuele loopwedstrijden konden atleten zich de voorbije maanden aan optrekken. “Toch merken we dat heel wat lopers smachten naar een echte wedstrijd”, aldus Dorine Desmet van Dapalo Dadizele.

Tijdritformule

Een echte loopwedstrijd, waarbij de deelnemers aan de start dicht bij elkaar staan te drummen om toch maar goed uit de startblokken te schieten, lijkt de komende maanden nog niet mogelijk. Toch ging men bij Dapalo op zoek naar een oplossing. Op zaterdag 6 maart organiseert Dapalo de tiende editie van de Daiselrun. Die vindt opnieuw plaats in Slypskapelle. “We kiezen voor een soort van tijdritformule. Om de x aantal seconden zal een deelnemer starten. Iedereen krijgt een chip en op het einde maken we het klassement op.” Bij de start van het nieuwe jaar opende de club de inschrijvingen. “Die komen al vlot binnen. De honger is groot”, aldus Dorine. Samen met het bestuur van de club zat de voorzitster de voorbije maanden al meermaals rond de virtuele tafel om te bekijken hoe de Daiselrun op een veilige manier georganiseerd kan worden. “We verleggen de start van aan D’Oude Schole naar de kerk van Slypskapelle. Deelnemers aan de korte wedstrijd over 3,7 en 11,1 kilometer vangen er hun wedstrijd door elkaar aan. We kiezen opnieuw voor een nieuw parcours zodat lopers zich zo weinig mogelijk vlakbij elkaar bevinden.” Kleedkamers zijn er niet. “Onze formule passen we niet meer aan, zelfs wanneer de coronacijfers plots heel gunstig zouden zijn.”

Loopparcoursen

Ondertussen stippelde Dapalo ook al enkele parcoursen uit die lopers op ieder moment van de dag kunnen afhaspelen. Nadat er in december reeds een parcours werd uitgetekend in Dadizele is nu Menen aan de beurt. “Op die manier wisselen we wat af en leren lopers ook de buurgemeenten wat kennen.” Ondertussen is Dapalo ook volop bezig met het hernieuwen van de lidmaatschappen. Meer informatie omtrent Dapalo en de organisatie van de Daiselrun is te vinden via www.dapalo.be . (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten