https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dansstorm is schot in de roos

© (Foto KDS)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Het splinternieuwe festival Dansstorm deed Kortrijk dansen: van aan de Leieboorden tot het Begijnhofpark, de Graanmarkt, de tunnel aan de Doorniksestraat, JC Tranzit en de tuin van het museum BK6.

30 organisaties met 50 projecten: van hip-hop tot ballet, volksdans en dansen met de fiets. Dit gecombineerd met outdoor dansprojecties, verrassingsacts, initiaties en dance-battles. Het dansevenement is een organisatie van Danspunt in samenwerking met de vzw Passerelle.

Enkele van de eerste deelnemers om het evenement op gang te trekken waren Vera Declercq, Ingrid Spilliaerts en Arthur en Luther, die een kroegentocht met dansintermezzo’s organiseerden. “Samen met Ingrid heb ik het project gelanceerd. Het is niet evident om mensen aan het dansen te krijgen, het is vrijblijvend”, vertelt Vera. “Veel mensen hebben een beetje drempelvrees, maar eens ze ons enthousiasme zien doen ze wel mee. We proberen hen mee te trekken om te bewegen. Het is een vorm van zich opnieuw vrij te voelen en dat expressief te tonen via dans”, vult Ingrid aan. Naast de Dansstorm was er ook autoloze zondag met veel kinderpret op en langs de Leie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.