Dansschool MarieFlo trekt naar buiten

© (Foto CL)
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Indoor sporten mag, volgens de coronamaatregelen, nog steeds niet. De versoepeling laat echter wel toe dat buitensporten opnieuw kunnen. De Lauwse dansschool MarieFlo reageerde meteen door het installeren van een outdoor podium. “Het was het eerste positieve nieuwe in maanden voor onze sector dus we konden deze kans niet laten liggen” klinkt het bij de immer gemotiveerde Marie-Lien Valcke.

De hippe dansbeats vloeien voor 1 keer niet uit de hypermoderne zaal van de dansschool in de Dronckaertstraat. “We hebben voor de tijd nodig onze parking, achteraan het gebouw, compleet omgebouwd”. Marie-Lien, die aan het hoofd van de dansschool staat, toonde de afgelopen weken al dat ze erg creatief uit de hoek kan komen maar toch ontbrak er iets. “Lessen via Youtube zijn super als je enkel op afstand kan werken” gaat ze verder. “Alleen was het sociale gemis echt groot. Elkaar niet kunnen zien, niet samen kunnen trainen en sporten, het was voor iedereen erg zwaar. Toen we te horen kregen dat buitensporten wel opnieuw mochten dan was het voor ons duidelijk dat we onze moves dan ook meteen buiten gingen oefenen”.

Marie-Lien nam contact met de gemeente waar ze prompt een podium kon huren. “De maatregelen zorgen ervoor dat we voor iedere danseres een apart podiumstuk moeten voorzien. Op zich een goede oplossing al was de respons op de heropening gigantisch. Zowat alle leerlingen zijn aanwezig, waardoor dan we weer plaats te kort hebben. We hebben dus de groep in 2 gesplitst. De ene groep volgt cardiotraining terwijl de andere groep danst en zo wisselen we voortdurend af”.

Hoewel alle leerlingen blij waren dat ze elkaar opnieuw konden zien, gelden ook rond het podium strikte maatregelen. “Ouders zijn hier nu tijdelijk niet welkom” sluit Marie-Lien af. “Handig is het niet maar het is noodzakelijk. Enkel wie danst kan tot achteraan het podium komen en dit enkel nadat handen werden ontsmet. Daarnaast voorzien we ook geen pauze, kunnen hier geen drankjes worden aangekocht en kan men niet naar het toilet. De binnenkant van de zaal is en blijft verboden terrein totdat we ook daarvoor opnieuw groen licht krijgen. Zelfs met alle beperkingen blijft de motivatie van alle leden gigantisch dus we maken er het beste van”.

https://www.youtube.com/watch?v=d2_za9YzYuQ

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier